ניתוח מסמר בירך

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

15/05/2007 | 00:46 | מאת: דני

שלום לך יש לי שאלה קצת מוזרה מקווה שתוכל לענות לפני שנתיים וחצי עברתי תאונת דרכים ושברתי את ירך שמאל עברתי ניתוח שבוא הוכנס לי מסמר מאזור הישבן עד לברך אם 2 ברגים ליד הברך ושתי ברגים בחלק העליון של הירך . השאלה שלי היא עד כמה חזק כל העסק הזה והאם זה יכול לעמוד בעומס של 2.5 ג'י ? זה מה שמתקבל מנהיגה בקורס פורמולה שאני רוצא לעבור אמרו לי כמה אנשים שהרגל לא תעמוד בזה או שאני אתעלף מכאבים . האם רופא של ספורט מוטורי יאשר לי רשיון מרוצים אם פציעה כזאת ? אני חייב תשובה לנושאים האלה והאם עדיף להוציא את המסמר האם הירך תהיה חזקה יותר ופחות רגישה או שסתם תעבור עוד טראומה קשה ? הרגל שלי יותר קצרה 2 ס''מ ונותה טיפה שמאלה ויש לי כאבים כל הזמן באזורי הברגים ובאזור הישבן שבוא עשו פתח להכניס את המסמר בצילומים העצם התאחטה מצויין תודה מראש בברכה דני

20/05/2007 | 10:25 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום במידה והעצם התאחתה למסמר אין תפקיד ולכן אינו נושא משקל או מעמסה ולכן גם לא יישבר. מומלץ להוציאו אם יש כאבים באיזור הברגים

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית