קרסול

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

08/05/2007 | 01:56 | מאת: דנה

שלום רב. אני בת 29 הסובלת מכאבים עזים במפרק כף רגל ימין. עקב מצב זה איני מסוגלת לבצע תנועה ואף לדרוך עליה. עלי לציין כי כאשר אני לא מזיזה אותה ולא מפעילה עליה לחץ איני מרגישה כאב . עוד הציין כי המפרק שלי 70% תקין והשאר מתפורר. עקב המצב הומלץ לי לעבור ניתוח קיבוע מפרק קרסול . מבקשת אני ממך כי תייעץ לי האם זו האופציה היחידה ?מה אומר ניתוח מסוג זה ואיזה מגבלות יש בהליך זה ? (אומרים שבקיבוע מפרק הקרסול אין צליעה אך אי אפשר לרוץ האומנם????. תודה על העזרה

08/05/2007 | 11:12 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

אכן המצב ביש האופציה היא לסבול כאב ולמשוך כמה שיותר לעשות החלפת קרסול מלאה- לא כ"כ מתאים לגילך הצעיר כי תהיה שחיקה מוקדמת חעשות ביטול הפרק- קיבוע- לא תהיה תנועה ולא כאב. אכן צליעה קלה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית