יש לי שאלה לגבי חבלת ברך

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

01/05/2007 | 17:23 | מאת: אושרת

שלום לך . לפני כשלוש שנים נחבלתי במקום עבודתי בברך וכתוצאה מהנפילה הברך התמלאה בשטף דם ובמים , הם נשאבו מהרגל באותו היום מכיוון שהרגל התנפחה מאוד ונעשתה כבדה ולא יכולתי לדרוך עליה (יש לציין שנשאבו שני מזרקים גדולים ), לאחר תקופה סבלתי מכאבים ברגל מנפיחות במקום ומאדמומיות במקום לאחר כל מאמץ הופנתי לאורטופד שהוא קבע שמדובר בקרע במינסקוס ולאחר טיפול פיזיותרפי שלא עזר הוא הפנה אותי לניתוח , נגשתי לרופא נוסף לקבלת חוות דעת נוספת ונאמר לי שאין קרע ואין צורך בניתוח בשלב הזה החלטתי שאני לא אבצע את הניתוח . כיום אני סובלת מכאבים שכוללים גם את מפרק הירח לאורך כל הרגל עם הברך כשלאחרונה הופיעו סימנים שחורים בברך ( כמו כתמים שנראה לי שנוצרו כתוצאה מלחץ) הכאבים האלו היו באים אחת לכמה זמן לתקופה של שבוע וחולפים לאחר שהייתי שותה אטופן ומשככי כאבים בפעם האחרונה אני סובלת כבר שבועיים רצופיים מכאבים חזקים מאוד ממפרק הירך והברך עם נפיחות בברך ואדמומיות וכתמים שחורים על הברך ועם הגבלה בתנועה ותחושת כובד ברגל אני רוצה לדעת האם מפרק הירך יכול לכאוב כתוצאה מכאבים בברך , מקרע במינסקוס ? איך אוכל לדעת האם יש לי באמת קרע במינסקוס והאם כדאי לבצע ניתוח כדי לטפל בו ? מה צריך לעשות (קיבלתי זריקות וולטרן ומשככי כאבים אטופן 600Mg ללא הקלה משמעותית .

02/05/2007 | 21:06 | מאת: אושרת

שכחתי לציין שאני בת 26 ורציתי האם בדיקת M.R.I יכולה לאבחן קרע במינסקוס או כל נזק אחר ובמידה ולא יאשרו את ביצוע הבדיקה דרך קופת חולים כמה היא עולה באופן פרטי?

08/05/2007 | 10:45 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

MRI זו בדיקת הבחירה לאיבחון קרע מניסקוס לפני ניתוח. כמובן שיש חשיבות גם לבדיקה גופנית יאשרו את הבדיקה- צריך להתעקש עלותה כ- 1500$

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית