שאלה מטרידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

12/04/2007 | 20:17 | מאת: מיכל

עברתי ניתוח לפני כשנה, ורציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי: אם הרופא המנתח נפצע או נשרט או נדקר בניתוח באופן שגורם לו לדמם ובכך לחשוף את המטופל לדם שלו. האם יש נוהל שמחייב במקרה כזה לבדוק גם את הרופא וגם את החולה למחלות זיהומיות שעוברות בדם (כמו איידס וצהבות)? האם מיידעים את החולה? האם חולה שעבר ניתוח ולא דווח לו דבר יכול להניח שהרופא לא נפצע או נחתך במהלך הניתוח? תודה

17/04/2007 | 10:59 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

אין נוהל מחייב לדווח לך מנתחים נחתכים בלא מעט ניתוחים. לרוב זה לא מגיע לטפטוף של דם, אלא יותר לפצעי דקירה קטנים

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית