שבר בעצם הסקפואיד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

13/03/2007 | 12:21 | מאת: מאיר

שלום רב, שמי מאיר, אני בן 40. בתאריך: 28.1.07 היתה לי תאונת עבודה שבמהלכה נפלתי על כף ידי השמאלית. פניתי לאורטופד ואבחנתו היתה: שבר סגור בעצם הסקפואיד(סירה). גובסתי למשך חודש ימים. אחרי חודש התברר כי העצם לא התאחה והומלץ לי לשים למשך חודש נוסף אביזר רפואי לקיבוע כף היד והאגודל שניתן להסירו לפני המקלחת או השינה. שאלותי בנושא הן: מהם הסיבוכים הנגרמים כתוצאה משבר זה? האם יש סיכוי להחלמה מלאה של העצם ומהו משך ההחלמה? אם העצם לא מתאחה מהו בדר"כ המשך הטיפול? האם יש סיכוי לניתוח למרות טיפול שמרני? אודה לכם מאוד על הענותכם המהירה בנושא.

15/03/2007 | 16:20 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שבר כזה שמטופל בגבס מיידי מחילם היטב לרוב. אינדיקציות לניתוח הן שבר עם תזוזה או זיוות משך הזמן בגבס משתנה בהתאם למיקום השבר בתוך הסקפואיד. זה נע בין חודש וחצי לשלושה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית