גב תחתון

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

01/10/2006 | 23:09 | מאת: שחר

שלום, אני סובל מזה 10 שנים מכאבים חזקים מאוד בגב התחתון. הייתי אצל אורטופדים, כירופרקט, רופאי כאב שהזריקו לי חומרים מרדימים (פרופ' ניב) וקורטיזון, ושום דבר לא עוזר. איבחנו לי בלט דיסק, אבל אמרו שלא זה המקור לכאבים אלה עצב כלשהו שכנראה פיתח גם דלקת. הציעו לי טיפול בגלי רדיו, שאולי יפתור את הכאב, אבל הוא עולה אלפי שקלים. שאלתי היא האם יש עוד כיוון שלא פניתי אליו? שמעתי רופא כאב בטלויזיה שאמר שמקובל לכאבים כרוניים להזריק מורפיום, זה נכון? כיצד אפשר לדעת אם טיפול בגלי רדיו יהיה יעיל ושווה את ההשקעה שקופת חולים לא מחזיקה. תודה.

03/10/2006 | 09:42 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

אכן 10 שנים זה זמן רב. איני חושב שטיפול בגלי קול יכול להועיל היכן שנכשלו כל הטיפולים האחרים. (מדובר באחוזי הצלחה לא גבוהים) לא הייתי רוצה שתתחיל טיפול במורפיום- תוך זמן קצר תתמכר ותזדקק למינונים עולים של החומר. יש גם תופעות לוואי מרובות יש מצבים (ואני כרופא מכיר אותם) בהם לרפואה הרגילה אין תשובות (מורפיום זו בוודאי לא התשובה). כאן נכנסת הרפואה "השניה"- (ואני כמטפל הומיאופט ממליץ בשלב מסויים) - יש מקום לטיפול בהומיאופטיה מודרנית במקרה כשלך.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית