קואליזם לטרלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

13/12/2006 | 21:32 | מאת: אורו

שלום.. מומחה לכף רגל שלח אותי לבדיקת CT קרסוליים על מנת לשלול קואליזם לטרלי. שתי שאלות: 1)מהו קואליזם לטרלי? איני מוצא שום מידע באינטרנט... 2)האם בבדיקה הזו (CT קרסוליים) ניתן לשלול קואליזם לטרלי רק בקרסוליים או גם בכפות הרגליים? (רוב הכאבים הם בכפות הרגלים ולכן אני רוצה לדעת) מחכה לתשובה.. תודה רבה!

15/12/2006 | 14:29 | מאת: ד"ר קרבאל

קואליזם זה חיבור בין 2 עצמות (תחת לקרסול) שאמורה להיות תנועה ביניהן (לא הרבה) הסימנים הם בעיקר נקעים חוזרים. הכאבים אכן באיזור אחורי של כף רגל חפש בערך- TARSAL COALISION

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית