דלקת בפוביס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

29/11/2006 | 13:42 | מאת: אבי

לפני מספר שנים החלו אצלי כאבים חזקים באגן הובחן דלקת בפוביס נתנו לי זריקת שיקוף והדבר עזר למספר שנים. בשבוע האחרון התחדשו אצלי הכאבים - כאבים חזקים מאד. בעבר הייתי רץ מרתון. כיום אני מורה לחינוך גופני ועדיין עוסק בפעילות גופנית. מה הפיתרון לבעיה והאם עלי להפסיק לגמרי לרוץ

29/11/2006 | 14:46 | מאת: ד"ר קרבאל

שלום אבי דלקת כמו שאתה מתאר נקראת פובלגיה. זה אכן אופייני לספורטאים ויותר כדורגלנים. מדובר בדלקת של כניסת הרקטוס לעצם האגן- הפוביס הפתרון הניתוחי הינו ניתוחי- ניתוק הגיד וקשירתו מחדש למקום קרוב יותר הניתוח נקרא מרטנס בהצלחה

29/11/2006 | 15:12 | מאת: אבי

יש לציין שבצילום נראה שהאגן נפתח ונשאר רווח בין 2 העצמות שמחברות, האם עדיין מומלץ הניתוח שתיארת

29/06/2007 | 10:26 | מאת: אליאס

האם ניתן לבצע את הניתוח בשיטת הלפרוסקופיה. איפה ניתן לעיין בעוד חומר בנושא. תודה לד"ר

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית