המשך..תיקון ארתוסקופי של ACL

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

28/11/2006 | 17:52 | מאת: דני

תודה רבה ד"ר על עזרה. שאלה נופסת אשמח מאוד אם תהנה לי כתבת: "CMP מטופל שמרני. לא לנתח" מה המשמעות הדבר? בנוסף רציתי לשאול מה הכוונה של הד"ר שכתב שבבדיקה: "MELTAKING של הפטלה בברך" (תופעה שהוא כתב בכל בדיקה שעשה מאז בניתוח שעברתי- השחזור רצועה ACL). סליחה רק דבר נוסף אחד כאמור בהודעה הקודמת אני חייל והקרע של הרצועה התרחש בצבא ותבעתי את משרד הביטחון רציתי לדעת אם יש אחוזי נכות במקרים כאלה? ובמה תלויים האחוזי נכות? סליחה על כמות הרבה של השאלות, מקווה מאוד של הטרחתי אותך יתר על המידה.

29/11/2006 | 14:40 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

CMP- הכוונה לסחוס "רך" או דלקתי בין הפיקה לעצם הירך. מלטרקינג של פיקה זו התנועה הלא נכונה שעושה הפיקה בתעלה של עצם הירך- תנועה שצריכה להיות קונצנטרית וחלקה. לגבי % נכות יש מקום לתביעה. כמי שיושב בוועדה עליונה של משרד הבטחון למתן % נכות אוכל לייעץ לך טוב יותר בע"פ תוכל ליצור קשר עם מזכירתי 03-6723472

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית