כאב גב וגרל

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

31/07/2010 | 21:37 | מאת: כאב גב

שלום: אני בן 19 לאחר הרמת משקל כבד אני סובל יותר מחודשים מכאב גב וזרמים וחולשה ברגל שמאל. בדק אותי מומחה לעמוד שידרה וראה שיש לי רגישות באזור מותני עליון ומוגבלות עם כאב וכך גם בישור הגב הslrמפיק כאב ב-60 מעלות וראה שברגל שמאל קיים שוני תחושתי.בקיצור הוא אמר שהוא לא רואה משהוא מיוחד ושאולי זה שרירים. ונשלחתי לעשות בדיקת ct ויצאה תקין ולאחר שזה יצא תקין שלחו אותי לעשות מיפוי עצמות. אבל אניפוחד לעשות בגלל הקרינה הגבה מהבדיקה וכבר עשיתי את בידקת ctרק לפני חודש וגם בבדיקה הזו יש קרינה חזקה ועוד בהפרשים כאלה קטנים בין בדיקה לבדיקה. היתי גם אצל נוירולוג והוא כן ראה את פיזור בחולשה ברגל שמאל ושזה מצביעה כנראה על מעורבות של השורש l-5 ונשלחתי לעשות בדיקת emg שגם הם יצאו תיקינות. אז מי ממה אני סובל אם הבדיקות הנ"ל יצאו תקינות ? האם יכול להיות שבבדיקת emg משהו התפקשש? כי אני מאוד סובל מכאב גב וחולשה ברגל שמאל וזרמים ברגל. ברצוני צין שיש לי עקמת גב קלה. ובנוסף אני עושה פיזוטרפיה שלוש פעמים בשבועה ובאחד הפעמים בזמן הטיפול לחץ לי הפיזוטרפיס על עזור העכוז והרגשתי לחץ מאוד חזק ולאחר מכן הרגשתי את הרגל כאילו היא רדומה לי. מה זה יכול להיות? זה לא יכול להיות שאני הסבול מכאבים ואין כלום. בבקשה תשובה מהירה מה עושים? תודה.

ברוב המקרים של כאבי גב תחתון הבדיקות תקינות למרות הכאבים קרוב לודי שהכאב לא ממקור אורטופדי (כמו פריצת דיסק - שצריך לנתח)וכן ממשיכים עם טיפולים שמרניים.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית