עקמת וצבא

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

28/09/2006 | 08:31 | מאת: מירי

בגיל 15 אובחנה אצלי עקמת של כ30 מעלות בגב התחתון, טופלתי כשנה במחוך ובטיפולי פיזיותרפיה שונים. הצילום האחרון, לפני כשנה, הראה עקמת של 17 מעלות והאורתופד קבע כי אין צורך בטיפול נוסף. אינני סובלת מכאבי גב כלשהם בחיי היומיום. אני מתעמלת בחדר כושר ועושה פעילויות שונות המעמיסות על הגב ובונות בו שרירים ומרגישה טוב כתוצאה מכך, לדעתי מאז הצילום האחרון העקמת השתפרה עוד יותר (אבדוק זאת בקרוב). היום אני בת 18, מתגייסת עוד ארבעה חודשים. בצו הראשון קיבלתי פרופיל 72, והתקבלתי לתפקיד מדריכת חי"ר. רציתי לוודא כי ביכולתי להתגייס לתפקיד זה, האם סביר להניח שיופיעו כאבי גב או שהעקמת תחמיר. בתודה, מירי

28/09/2006 | 18:47 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

מירי שלום עקמת מחמירה בתקופת הצמיחה המהירה- סביב גיל 10-12 לאחר מכן הסיכוי להחמרה הינו קטן ותלוי בעקר במידת העקמת. ככל שהיא קשה יותר היא גם תחמיר יותר ( לפי הכלל הידוע- עדיף להיות צעיר יפה בריא ועשיר) אצלך- מידת העקמת קטנה. לא נראה כי יש בעיה להתגייס לקרבי בברכה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית