רשלנות בי"ח בטיפול אבחון אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/07/2000 | 17:37 | מאת: ד.ג.

אבי , בן 53, עבר לפני כשנה אירוע מוחי - אטם בגע המוח. כשהגיע לבית החולים היה בהכרה מלאה אך הקיא . הצוות הרפואי בבית החולים "התקשקש" למעלה מ- 10 שעות באבחון הבעיה והיה בדרך לשחררו - אחת התיאוריות היתה של הרעלה וכד'. רק כאשר אבי איבד את הכרה "נפל להם האסימון" שהמדובר באירוע מוחי אולם עדיין לא יכלו לקבוע בוודאות האם מדובר בשטף דם או באטם - עובדה אשר קובעת את אופן הטיפול אשר אמור להיות שונה מהותית. אבא נמצא כיום במצב צמח (לאחר ניסיונות שיקום בבית לוינשטיין שלא הצליחו) אינו מתפקד כלל ומתקשר בעזרת העיניים בלבד , אם כי לא באופן עקבי. אנו בטוחים שניתן היה להחמיר את הנזק ואולי אף למונעו כליל לו היה מאובחן באופן נכון ומקבל טיפול נכון ובזמן קצר ! (היתה המתנה לקבלת החלטות למשך כ- 12 שעות לפחות!) המשפחה לא הקדישה זמן למחשבות בכוון תביעה וכד' (מאחר ואנו עסוקים בלהמצא סביבו ולסעוד אותו כל העת) - אולם לדעתי המסמכים הרפואיים הושמדו / התאיידו או טוייחו. מבקש לדעת האם יש סיכוי שהחומר הרפואי האמיתי (והשתלשלות העניינים) עדיין נשמר ? האם יש לנו "case" לפתוח בהליכים משפטיים ? אשמח לקבל תגובה !

25/07/2000 | 00:31 | מאת:

ד.ד. שלום, כדי לברר אם יש עילה לתביעה עליכם לפעול לקבל את הרשומה הרפואית המלאה, באמצעותה ניתן יהיה להתחקות אחר הטיפול שניתן באותן שעות קריטיות בהן התקבל אביך לטיפול הרפואי, אח"כ עליכם להתייעץ עם מומחה בנוירולוגיה אשר יעיין ברשומה הרפואית ויחווה דעתו לגבי הטיפול הרפואי שניתן, את כל התהליך הנ"ל מוצע לכם לעשות באמצעות עורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית. בהצלחה ובריאות.

25/07/2000 | 15:03 | מאת: רופא עובר אורח

1. חוסר יכולת להגיע לאבחנה אינה פרושה רשלנות 2. לא בטוח שאם הייתה האבחנה נעשת מהר יותר ניתן היה למנוע את התדרדרות (הטיפול היחידי למצבים אלו הוא אספירין אך לא כאשר כבר חל הארוע) 3. 10-12 שעות הם זמן שעשוי להחשב סביר במקרה זה באם האבחנה הייתה אכן קשה