נזק לאחר טיפול אורטודנטי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/07/2000 | 00:38 | מאת: דפנה

כעובדת במערכת הבריאות נתקלתי במקרה שבו בחורה בת 26 סובלת מנסיגת שורשי השיניים הקדמיות בעקבות טיפול אורטודנטי בילדותה.לאחר בירור מקיף של הנושא הובהר לנו ללא ספק שהנזק נוצר אך ורק מטיפולי היישור שעברה. נשאלת השאלה האם יש מקום לתביעת האורטודנט בגין הנזק שנוצר לה מספר שנים אחרי הטיפול שלו. תודה על תשובתך-דפנה

21/07/2000 | 11:22 | מאת: דר' גרינבאום משה

מנסיוני אני יכול לומר לך שישנם פקטורים נוספים המשפיעים כגון: מחלות חניכיים של גיל הנעורים והילדות,עצם אלוויאולרית דקה במיוחד (אנטומיה), היגיינה אוראלית לקוייה ועוד שיכולים לתרום ולהביא למצב המתואר של נסיגת חניכיים .כמובן שגם טיפול אורטודונטי ביד לא מיומנת יכול לתרום למצב ויש מקום לבדוק מה היתה הכשרתו של הרופא המטפל ואם נקט בכל האמצעים שהרופא הסביר היה נוקט למנוע מצב בזה . מה שאני מנסה להחדיר לפורום זה שלא הכל שחור לבן . יש הרבה אפור והמון רעשי רקע שצריך לנטרל בדרך מתוצאה לא אסטטית או נזק לתביעה משפטית ואם לא מנטרלים אותם -סיכויים טובים שעורך הדין של הנתבע יעלה אותם ברגע הנכון בבית המשפט.

25/07/2000 | 00:21 | מאת:

דפנה שלום, לצערי מנועה חברתך להגיש תביעה על נזק שנגרם לה בילדותה וזאת מחמת התיישנות. תקופת ההתיישנות היא 7 שנים ממועד שבו נתגלה הנזק, ואם מדובר בקטינה, המירוץ מתחיל בגיל 18 ומסתיים בגיל 26.