תרומתכם לזכויות החולה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/04/2000 | 09:10 | מאת: הדסה

ברצוני לברך את מקימי הפורום על יוזמתכם הברוכה. אני מקווה שהיא תסייע לרבים לקבל את הטיפול הרפואי המגיע להם. לצערי, נזקקתי בשנים האחרונות לשירותיה של מערכת הרפואה. הרופאים שוכחים לא אחת שמאחורי מערכת הסימפטומים שהם רואים לפניהם מסתתרים אדם ונשמה. היחס המזלזל, חוסר הסבלנות, ההתנשאות ואי הרצון למסור מידע, בודאי שאינם תורמים להחלמה. נהפוך הוא! הם מוסיפים מתח מיותר, שלדעתי הצנועה, לעיתים אף פוגם ומחמיר את המצב. לכן, אני תקוה שיצירת מודעות בקרב הציבור הרחב בכלל ובקרב הרופאים בפרט, תתרום לבריאות כולנו. לא יתכן שבעידן האינטרנט-מהפיכת המידע, יתייחסו הרופאים אלינו כאל ציבור חסר דעת. לכן -יישר כח!!!!!!!!!

13/04/2000 | 20:35 | מאת: גלי

רופאת השיניים שלי נוהגת להשליך לפח את צילומי הרנטגן של כל הלקוחות לאחר תום הטיפול . כשהייתי צריכה צילום של טיפול שורש שעשתה בעבר אמרה לי שאין לה צילום שלי . שאלתי אם אין כאן רשלנות מצידה ומה אני יכולה לעשות כדי גרום לה להבין שיש צורך לשמור את התיק הרפואי של כל אחד כולל צילומי רנטגן ?

13/04/2000 | 23:06 | מאת:

גלי שלום, שמירה על הרשומה הרפואית היא חובה המוטלת מכח חוק זכויות החולה על כל מטפל ובכלל זה גם רופא שיניים. אם רופאת השיניים שלך זרקה לפח את צילומי הרנטגן הרי שיש בכך הפרה של החוק ורשלנות. על פי החוק צילומי רנטגן יש לשמור במשך 10 שנים ממועד הטיפול האחרון. אני מציע לך לבדוק עם רופאת השיניים שלך שוב אם יש ברשותה את צילומי הרנטגן שלך, האם יתכן שהיא זרקה את צילומי הרנטגן הפגומים ושומרת את הצילומים הטובים? מכל מקום אם הרופאה נוהגת להשליך לפח את כל הצילומים יש להעמיד אותה על חומרת המעשה המגיע לכדי עבירה פלילית ע"פ חוק זכויות החולה.