האם יש קייס לתביעה במקרה של סרטן שלא אובחן?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

09/07/2000 | 16:11 | מאת: שרית ע.

שלום רב. אבי נפטר לפני כ-6 שנים ממחלת הסרטן.לפני שהתגלתה המחלה הוא סבל מתופעות כמו חוסר תאבון,ירידה במשקל,חוסר שווי משקל,שיעולים וכ"ו.הוא הלך לקופת-חולים ורופא המשפחה קבע שזו שפעת וכאשר אבי המשיך להרגיש לא טוב,קבע הרופא שזו דלקת ריאות. כאשר התופעות לא חלפו,סוף סוף הוא נשלח לבצע סי.טי.ואז נתגלתה המחלה כשהיא כבר התפשטה לכל מקום כמעט.יש לציין שאבי התלונן על תופעות שונות במשך חודשיים.מאז שנתגלתה המחלה עברו עוד חודשיים עד שנפטר. האם יש מקום לתבוע את רופא המשפחה על כך שלא אבחן את המחלה בזמן?האם הרופא יכול לטעון שגם אם הוא היה מגלה את המחלה בזמן אבי היה נפטר ? תודה מראש על תשובתכם. שרית.

15/07/2000 | 16:48 | מאת:

שלום שרית, איחור באבחנה ובטיפול יכול לשמש בעיקרון לשמש עילת תביעה של רשלנות רפואית, רצוי לבדוק (באמצעות רופא מומחה), האם במקרה של אבחנה מוקדמת יותר של המחלה, היה ניתן לאביך ז"ל טיפול רפואי שהיה בו כדי לרפא את המחלה או להאריך את חייו. השאלה היותר רלבנטית היא, לא אם היה איחור באבחנה שהנו תנאי מוקדם לעניין הרשלנות הרפואית, אלא שאלה של קשר סיבתי בין הימנעות הטיפול הרפואי בזמן הקריטי, וסיכויי ההחלמה.