תיקים רפואיים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

09/07/2000 | 10:15 | מאת: כ

לעו"ד יונתן דייויס שלום רב. ברצוני לשאול בנושא תיקים רפואיים את השאלות הבאות: א. כמה זמן לוקח לזמן תיקים רפואיים מקופת חולים ומהצבא ( חתום ע"י ייפוי כוח + אישור על ויתור סודיות רפואית )? ב. האם רשאי גורם המוסמך הנוגע בדבר להסתיר חומר מהתיק? ג. האם יש באפשרות אותו גורם למשוך את אותם תיקים שנדרשים למטרת תביעה משפטית ( מייצג עו"ד ).? בתודה מראש ובכבוד רב כ.

15/07/2000 | 16:39 | מאת:

כ. שלום, ע"פ חוק זכויות החולה תשנ"ו - 1996, קיימת למטופל זכות לעיין ברשומה הרפואית שנעשתה בקשר אליו, המוסד הרפואי אשר נדרש להמציא את התיק הרפואי, חייב לעשות זאת תוך זמן סביר, מניסיוני קופות חולים ממציאות את התיק תוך כחודש ימים (בכפוף להמצאת כתב ויתור על סודיות), הזמנת תיק רפואי מצה"ל נמשכת יותר זמן ולעיתים יש צורך בצו של בית משפט. הסתרת מידע רפואי מהתיק הרפואי מהווה עבירה פלילית ואזרחית. כיום נמנעים מוסדות רפואיים להסתיר או להעלים מידע רפואי, כי הם יודעים שהדבר עלול לפגוע באינטרס שלהם ואף יכול לשמש עילת תביעה עצמאית. שאלתך השלישית אינה מובנת, אם כוונתך לכך שהתיק לא מועבר אליך בשל קיומו של הליך תלוי ועומד, גם כאן התשובה שלילית, החוק לא עושה אבחנה בין מצבים שונים בהם רשאי בית החולים להמציא את המידע הרפואי (למעט במקרים ספציפיים שאינם רלבנטיים לכאן).