תיק רפואי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

06/03/2002 | 15:58 | מאת: שביט

שלום רב במקום העבודה שלי ישנו רופא. והשאלה שלי האם כאשר אני מגיע אליו ומראה לו מכתב מן רופא שאני מטופל אצלו. האם הוא חיב להתחשב בבקשה של אותו רופא. והאם הוא חיב לצרף לתיק הרפואי שלי את המכתב של הרופא. מכיון שכאשר צילמתי את התיק לא ראיתי שום זכר למכתבים של רופאים שהבאתי.לפי דעתי יש פה בעיה מכיון שרופא חדש אינו יכול לדעת בדיוק את המצב.בלי קשר לאם נגרם נזק. האם יש אפשרות לתביעה על עוגמת נפש. בתודה

06/03/2002 | 22:38 | מאת: דר רן לין

לשאלה הראשונה היא - לא הוא לא חייב להתחשב ברופא אחר למרות שכדאי ורצוי שיקרא אותה בתשומת לב. לשאלה השנייה - כן הוא כן חייב לשים את המסמך בתיק שלך אם אתה המצאת את זה לידיו. לעניין עוגמת הנפש - לא קיין בארץ בינתיים הנושא הזה באופן עצמאי - אלא אם נגרם נזק נוסף אמיתי. הנזיקין בארץ מסתובבים סביב הנזק האמיתי באם נגרם