האם יש עילת תביעה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

06/03/2002 | 13:23 | מאת: יניב

גבר בשנות ה 30 לחייו הופנה לעבור סדרת בדיקות לב בעקבות ארוע של כאבים בחזה. כל התוצאות היו תקינות לחלוטין למעט אחת. הממצא החשוד הצביע על בעיה חמורה שעלולה להוות סכנת מוות מיידית, שעלול לגרום לרופאים לטפל בתרופות בעלות תופעות לוואי משמעותיות וכך הלאה. עצם קריאת הממצאים גרם ללחץ רב ועוגמת נפש רבה מעבר לכך להוצאת כסץ מיידית בפניה לרופאים מומחים. בנוף ולאור חומרת הממצא פנה האדם למכון הבדיקה בבקשה לברר את מהותה בדיוק, שם סירבו לתת לו לדבר עם מי מהרופאים והסתפקו בהפניה חזרה לרופר המטפל בסופו של דבר ולמרבה המזל תוך יום וחצי עלו שני רופאים מומחים על כך כי יתכן ומשהו לא בסדר עם הבדיקה. רק בשלב זה נאותו במכון הבדיקה לבחון שנית את המסמכים שלהם ולגלות כי בהדפסת ממצאי הבדיקה נשמטה מילה אחת שהפכה תוצאה שלילית לחיובית. למותר לציין כי על מסמכי הבדיקה חתום רופא במקור! האם יש עילה לתביעה בגין ההוצאות, בגין עוגמת הנפש בגין החרדה ובגין הסיכון! של חשיפה לטיפול לא נכון ומזיק? תודה

06/03/2002 | 22:41 | מאת: דר רן לין

לא נוח לי עם התשובה אולם אם לא נגרם נזק ממשי - אין כל כך עילת תביעה האם הוצאת כספים על הרופאים המומחים שלקחת - אם כן בודאי יש עילת תביעה. האם היו הוצאות אחרות? לא הלכת לעבודה? וכו - על כך אפשר להגיש תביעה

06/03/2002 | 22:42 | מאת: דר רן לין

ועוד דבר - תמיד כמובן משאירים בתביעה אפשרות של נזק עתידי - שיכול להיגרם בגין עוגמת הנפש שהתצטברה - כגון התקף לב עתידי ועוד דברים שאני לא מאחל שיקרו לך באמת