רשלנות בצבא...

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/07/2000 | 15:05 | מאת: רון

שלום, רציתי לשאול את עו"ד יונתן דיוויס האם יש התקדמות מבחינת טיפול הצבא בתביעות בנושא מחלות מעיים כגון קוליטיס או כרוהן. והאם ניתן לתבוע בשל גרירה של חולה ואי זיהוי מחלה במשך שלושה שבועות שבהם הוחמרה המחלה באופן משמעותי. תודה מראש, רון.

15/07/2000 | 16:24 | מאת:

לרון שלום, מחלות המעיים שהזכרת הן מחלות כרוניות שהגורמים להם הם בד"כ גורמים גנטיים ולא גורמים הנרכשים כתוצאה מנסיבות סביבתיות כגון שירות צבאי, ז"א השאלה היא שאלה של קשר סיבתי בין השירות הצבאי והמחלה, אם אין קשר סיבתי מוכח, דהיינו, שהמחלה לא הייתה פורצת אלמלא השירות הצבאי, כי אז יכול שהצבא יכיר בקש"ס, אך זאת רק בתנאי שיוכח הגורם הממשי שהביא לפרוץ המחלה. התשובה אשר הצבא נותן לשאלתך היא בד"כ שלילית , לצערי . גם אם יש החמרה במצב המחלה תהיה התשובה שלילית, שהרי אין קשר בין השירות הצבאי והמחלה. ועוד תיקון אחד, אין מדובר ברשלנות בצבא כפי שמופיע בכותרת שאלתך, ההכרה בקש"ס בין מחלה מסויימת והשירות הצבאי, מוסדרת בחוק הנכים (תגמולים ושיקום), ואינה קשורה כלל לשאלה אם הייתה התרשלות מצד הצבא אם לאו.