רשלנות בבית חולים פרטי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/02/2002 | 10:12 | מאת: רוני

היות ואני לא יודעת אם השאלה מתאימה לכאן אשאל כאן ואני מאמינה שאם זה לא מתאים יעבירו. השאלה היא כזו : השגחה של 2 אחיות בבית חולים פרטי לחולים שעברו ניתוח כרגע. יש 6-7 חדרים בקומה.. בכל חדר 3-5 חולים. במקרה יצאנו לנוחיות ולשתות משהו וביקשנו מהאחיות שישגיחו 10 דקות על בן המשפחה שלנו שיצא מניתוח (זה כבר היום השני שהוא היה שם) כשחזרנו תוך 7 דקות פתאום ראינו שהאחיות בכלל לא בכיון לא הסתכלו אפילו ובן המשפחה שלנו עם חצי גוף מחוץ למיטה ורוצה לרדת.. (הוא היה בהזיות). האם זוהי רשלנות של האחיות? האם בכלל זוהי רשלנות להשאיר 2 אחיות לכל כך הרבה חולים? תודה רוני

21/02/2002 | 10:39 | מאת: רן לין

שלום אני מבין שבסך הכל לא נגרם נזק כלומר - בן המשפחה לא נפל אלא כמעט נפל ואתם בשלב האחרון מנעתם את הנפילה. אי לכך - אין עילת תביעה יש לעומת זאת - עילת תלונה - על אורח עבודתם שלהאחיות זה אתם יכולים להגיש במכתב תלונה מסודר להנהלת בית החולים - ואולי גם למשרד הבריאות אם אתם נורא רוצים. היות וזה בית חולים פרטי - הוא בודאי ייקח את זה לתשומת הלב כי הוא חייב להיות רוחי.

21/02/2002 | 12:00 | מאת: רוני

תודה על ההסבר אבל, נגרם לו נזק אחר או שפתאום פרצה אצלו המחלה , אין לדעת מה גרם לכך - שמיד לאחר הניתוח - הוא התחיל הוזה - אנחנו אמנם לא רופאים או יודעי דבר אבל אנחנו אמרנו בטח רק מהנרקוזה - מסתבר שבבית חולים הפרטי בכלל לא ידעו מה יש לו - הם ניסו לקשור לו את הידיים כי הוא התפרע - והם חשבו סתם - המליצו לשלוח אותו לבית חולים שמואל הרופא שבאזורנו - לא הסכמנו. לאחר אישפוז בבית חולים האזורי גילו הרופאים שיש לבן המשפחה את המחלה "דמנציה סנילית" לאחר חודש !!!! ואיך אתה קורא לזה? רוני