הסתרת מידע

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

17/02/2002 | 01:39 | מאת: תמיר

שלום, הייתי מעוניין לדעת האם קיים חוק כלשהוא המאפשר לרופא להסתיר את דעתו הרפואית של חולה לגבי מצבו או לא למסור את דעתו באשר למצבו או באשר לאבחנה המשוערת עד לאבחנה הסופית ? תודה מראש, תמיר

17/02/2002 | 11:17 | מאת:

תמיר שלום, אמנם אין חוק ישיר המתיר לרופא להסתיר מידע בנסיבות שתארת בשאלתך, אך קיימים חוקים רבים המחייבים חובת גילוי ודיווח. לפיכך התשובה לשאלתך היא לא רק שאסור לרופא להסתיר מידע אלא קיימת עליו חובת גילוי שאם הוא מפר אותה הוא צפוי להחשף לתביעה אזרחית בגין הפרת חוזה ופגיעה באוטונומיה.

17/02/2002 | 15:50 | מאת: b.g.

החלטת רופא להסתיר מידע מן המטופל עשויה להיות בנסיבות המפורטות בסעיף 18 לחוק זכויות החולה: http://www.health.gov.il/pages/laws.htm