טכנאי שיניים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

17/09/2000 | 19:56 | מאת: יוליה חסנובסקי

באיזה אופן נעשה הרישוי של טכנאי שינים? מהן הפעולות שמותר לטכנאי שינים לבצע בפה? האם משביצע פעולות שרופא צריך לבצע לא צריך להבחן בסטנדרט של רופא סביר?

21/09/2000 | 09:19 | מאת: קיפרמן ארנון(טכנאי שיניים)

ליוליה שלום רישוי טכנאי השיניים נעשה ע"י משרד הבריאות ע"י בחינות מעשיות ותאורטיות הבחינות הינן טכניות בלבד וכך גם ההסמכה , אי לכך אין לטכנאי סמכות לבצע טיפול בפה המתרפא. הנני ממליץ לך להפנות את שאלתך לפורום רפואת השיניים לד"ר גרינבאום אני בטוח שתוכלי לקבל ממנו את כל המידע האמין בנושא ארנון

21/09/2000 | 23:32 | מאת:

יוליה שלום, אני מצטרף לדעתו של ארנון בתשובתו, ואוסיף שלפי פקודת הרופאים ופק' רופאי השיניים אסור למי שאינו רופא לבצע כל פעולה רפואית ובכלל זה טיפול שיניים. ביצוע פעולה כזו מהווה עבירה ואת רשאית להתלונן למשרד הבריאות בעניין זה.