רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

14/02/2002 | 10:50 | מאת: א.ז.

אני חולת סכרת מזה 22 שנה, סכרת מאוזנת ללא סיבוכים- HBA1C 6.8. מזה כחודשיים יש לי כאבים חזקים בשוקיים בזמן הליכה אשר מאלצת אותי לעמוד לאחר הליכה של מספר דקות ולנוח. כמו כן יש לי הירדמות ונימול של כפות הידיים והרגליים. נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לביצוע דופלר ורידי הרגליים שהייתה תקינה ובדיקת EMG של הרגליים שהייתה גבולית. לא צוין נוירופתיה סכרתית. הפנתה אותי לרופא כלי דם וכמו כן רצו לשלוח אותי גם לראומטולוג. לפני מספר ימים הייתי אצל רופאת הסכרת שלי ולאחר דקה של הסבר על בעיותי שלחה אותי מיידית לבדיקת B12 והפנתה אותי לבצע זריקה בלי לקבל תשובה עדיין. כעבור יומיים קיבלתי תשובה של 141. האם יש כאן רשלנות רפואית ? מה היה קורה אם לא הייתה מגיעה לרופאת הסכרת - אני אצלה בביקורת מדי מספר חודשים? האם יישאר לי נזק מבחינה נוירולוגית?

14/02/2002 | 17:36 | מאת: ד"ר רן לין

האמת שעם כל הכבובד לא ירדתי לסוף דעתך. על מה את בדיוק קובלת - על זה שהרופאה שלחה אותך לבדיקה של B12? או על זה שהיא נתנה לך זריקה מבלי לקבל תשובה? היא לא הייתה בכל התמונה של כל הבדיקות שנעשו?

17/02/2002 | 08:34 | מאת: א.ז.

קודם כל תודה על ההתייחסות. כל הטיפול באבחנה-זריקה-טיפול נעשה ע"י רופאת הסכרת שלי שאצלה אני נמצאת פעם בכמה חודשים ואין לי שום טענות לגביה, ההיפך, היא הצילה את חיי. אני שואלת על רופאת המשפחה שלי, שלא הפנתה אותי לבדיקה זו על פי כל הסימנים, גם אם בעבר סבלתי גם מירידה ונטלתי זריקות. חודשיים היא מושכת אותי ושולחת אותי לרופא כלי דם, אורתופד, בדיקת דופלר ורירי רגליים, EMG. מה היה קורה אם לא הייתי מגיעה לרופאת הסכרת שלי הרי רופאת המשפחה היא אחראית על כל המעקב שלי והטיפול הדרוש ואם היא לא ידעה לאבחן יכול להיות שאני אשאר נכה כי אני כבר לא יכולה ללכת אלא מספר צעדים בלבד ולעצור.