ניתוח מיותר

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

11/02/2002 | 22:50 | מאת: שושה

שלום רב לפני חצי שנה עברתי ניתוח להוצאת גידול שפיר מהשחלה בלפרוסקופיה, באופן פרטי על חשבון חברת הביטוח שלי. בבדיקת ביקורת עכשיו נאמר לי על ידי הרופא שלי, שגם השתתף בניתוח, שהגידול לא רק שלא הוצא, אלא שאף גדל פי שתיים! לדבריו הוצא משהו אחר, הגופיף הצהוב, ולא הגידול, ולכן יש צורך בניתוח נוסף. לא נגרם נזק מהוצאת הגופיף אמנם, אבל בכל זאת, זה היה ניתוח מיותר. מה דעתך? האם יש טעם לעשות ענין מזה? אני כועסת, כמובן, אבל לא יודעת מה לעשות. תודה שוש

12/02/2002 | 06:42 | מאת: ד"ר רן לין

לא תמיד אני עונה תשובה כזו אבל במקרה שלך על פניו- יש טעם ועוד איך והייתי דבר ראשון מבקש את כל המסמכים הרפואיים שלי מבית החולים - יחד עם טופס ויתור על סודיות רפואית באמצעות עורך דין טוב. אם יש לך שאלות נוספות - [email protected]

14/02/2002 | 00:59 | מאת: ש.י. עו"ד

ניתן לקבל כסף, ואפילו משמעותי, עקב ניתוח מיותר. אבל עדיין נצבת השאלה האם היתה כאן רשלנות והאם זהו ניתוח מיותר - אולי בלפרוסקופיה זו טעות אפשרית. פני לעורך דין שמתעסק בתחום ושידע לברר את השאלה בצורה הנכונה. בהצלחה והרבה בריאות

14/02/2002 | 22:39 | מאת: שושה

תודה על התשובה. להבנתי אין ספק שהיתה רשלנות, ולו רק בכך שלא בררו את תוצאות הפתולוגיה. לו היו בודקים זאת, היו יודעים תוך כמה ימים.. בקשר לסיכויי טעות בלפרוסקופיה, האם ידוע לך משהו על כך? הרי באם זו טעות נפוצה, יש לכך משמעות. האם ידוע לך משהו על כך? שוב תודה