הולדה בעוולה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

10/02/2002 | 00:54 | מאת: bat

האם פגם בלידה מסוג extraphy of the bladder אמור היה להתגלות בבדיקת אולטרה-סאונד של טרימסטר שני? האם אי גילוי פגם זה כאמור מהווה רשלנות רפואית?

10/02/2002 | 12:13 | מאת: ד"ר רן לין

אמור להתגלות - וכן - לכאורה זה עילה לרשלנות אבל צריך לדעת עוד המון פרטים

17/02/2002 | 00:03 | מאת: bat

ד"ר לין שלום רב, ראשית תרשה לי להודות לך על שהגבת לפנייתי הנ"ל. הבנתי כי Extraphy of the bladder היתה אמורה להתגלות בבדיקת אולטרא-סאונד בסיסית שבוצעה לאשה הרה בטרימסטר השני מהריונה. שאלותי: 1) מהי מידת שכיחות פגם מולד זה ? (1:10,000 / 1/100,000 ??) 2) האם אתה יכול להפנות אותי לספרות מקצועית המתייחסת בפרט לפגם מולד זה ולאפשרויות גילויו בבדיקת U.S? 3) הבנתי מתוך התגובה כי צריך לדעת עוד המון פרטים. נא לפרט במידת האפשר איזה פרטים מבוקש להעביר? תודתי בהקדם.