כאבים נוראים בבית חולים ולאף אחד לא אכפת

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/02/2002 | 19:20 | מאת: אמיר

אני חייל ובמהלך משחק כדורגל נקעתי את הקרסול , הגעתי בלילה לקצין העיר,והוא הפנה אותי לאיכילוב לקבל טיפול רפואי, נגשתי למיון כירוגי הסברתי בקצרה לאחות מה קרה לי והיא הפנתה אותי למיטה , שכבתי שם עם כאבי תופת במשך שלוש וחצי שעות (עד 4 וחצי לפנות בוקר) בתקווה שמישהו יטפל בי ויוריד ממני מעט את כמות הכאבים, אבל לשוא, אף אחד חוץ מהמנקה שהחלפתי איתה כמה מילים לא ניגש ולא שאל אותי כמה כואב לי, אחרי זה עזרתי אומץ וכוח עם כוונה ללכת כי זה נורא עצבן אותי, אמרתי להם שאם הם לא רוצים לטפל בי עדיף לי להיות בבית, האחות בקושי ניסתה להתנד לי, לקחתי את השמות שלהם והלכתי משם בזמן שאני סובל מכאבים נוראיים. אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות כדי לפצות אותי על העוגמת נפש הענקית שנגרמה לי שם. בתודה מראש.

08/02/2002 | 22:41 | מאת: ש.י. עו"ד

פיצוי לא נראה שאתה יכול לקבל, כי אתה חייל ופיצוי אפשר לקבל רק מקצין התגמולים, אבל מכתב תלונה חריף ביותר כדאי לכתוב לפחות לגורמים אלו: מנהל בית החולים, הממונה על יחסי ציבור של בית החולים, שר הבריאות, מנכ"ל משרד הבריאות, שר הביטחון, קצין רפואה ראשי, קצין קבילות חיילים. וככל שעולה בדימיונך. אינני מתלוצץ, כי במקרה כמו שלך, לאט לאט, בתלונות מלמטה, אולי חלק מהצוות הרפואי ישנה את גישתו ביחס לחולה הסובל. חוץ מזה אני סבור שאתה ראוי לתשובה ענינית. תהיה בריא

09/02/2002 | 14:53 | מאת: דר רן לין

מסכים עם העו"ד בייחוד - שאל היה לי ברור שנגרם נזק ובארץ - צער ועוגמת נפש - לא בדיוק הדברים שעבורם משלמים פיצויים. מה שכן - תלונה אין ספק שיש להגיש - ואני חושב שזה אף עוזר למערכת שתבקר את עצמה.