טופס הסכמה לניתוח

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

29/06/2000 | 23:53 | מאת: ג

שלום רב! ברצוני לדעת האם טופס ההסכמה לניתוח עליו חותם כל מנותח טרם ניתוחו מהווה חוזה מחייב? מה הדין כאשר נציג ביה"ח לא ממלא את חובתו לידע את החולה לגבי טיפולניתוח חלופי? האם יש מקום לתביעה? תודה, ג.

08/07/2000 | 20:52 | מאת:

לג' שלום, התשובה לשאלתך היא חיובית, טופס הסכמה לניתוח הוא מסמך המבטא את הצעת המטפל לטיפול רפואי כלשהוא והסכמת המטופל לטיפול המוצע. כיום כל טיפול מחייב הסכמה ע"פ חוק זכויות החולה תשנ"ו-1996, ואי קבלת הסכמה מהווה הפרה שתוצאותיה יכולות להקים עילה של הפרת חובה חקוקה ע"פ פק' הנזיקין. לפיכך כאשר מטפל לא נותן לך את המידע אודות הטיפול החילופי הוא מפר את הוראות חוק זכויות החולה על כל המשתמע מכך.