קיבוע לקוי בגבס

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

16/09/2000 | 07:56 | מאת: יוסי

שלום לכם, לפני כשלשה חודשים גרמתי לעצמי שבר בעצם בכף ידי. אורטופד שם את כל כף ידי בגבס לתקופה של חודש. לאחר הוצאת הגבס חשתי כי אצבעותי רדומות רוב שעות היממה. בעיקר לאחר ההשכמה. פניתי לרופא מומחה שביצע בדיקת EMG וקבע שהגבס הושם בצורה לא נכונה וכתוצאה מכך קיימת פגיעה בעצב הולכה ואצטרך כניראה לבצע ניתוח קטן לתיקון (שיפור) המצב. נכון להיום לא ביצעתי שום בדיקה, לא בטיפול רפואי ואף לא חזרתי לאורטופד. אודה על כיוון מסויים לפיו עלי לפעול.

16/09/2000 | 14:56 | מאת:

יוסי שלום, ראשית מומלץ כי תפנה לטיפול רפואי על מנת להקטין את הנזק. אם אכן נגרם לך נזק כתוצאה מהנחת הגבס על ידך ופגיעה עצבית שלא הייתה קיימת קודם יש לך עילת תביעה שכן היה על הצוות הרפואי לעקוב ולפקח על הגבס וכן לדאוג שאינו גורם ללחץ על כלי הדם והעצבים. השאלה היא האם נגרם לך נזק בעקבות כך, חוות דעת זאת אתה אמור לקבל מהאורטופד המטפל בך.