תאונה בבית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

19/01/2002 | 22:50 | מאת: חנן

לעו"ד רן לין , שלום בהתאם להצעתך בפורום אורולוגיה , אני מפנה שאלות אלו לפורום זה. לפני כ - 6 שנים , קרתה לי תאונה בבית. בבוקר , ממש ביציאה מהבית לעבודה , נפלתי במדרגות וקבלתי מכה חזקה בגב , כנראה בחוט השדרה. למשך מספר שניות הייתי בהלם , אך התאוששתי ויצאתי לעבודה. מספר ימים לאחר מכן , היו לי מספר מקרים שבהם נפלתי בחדות לרצפה ( כאילו מישהו "קטע" לי את רגל שמאל). נגשתי לאורטופד , עשיתי צלום C.T , כנראה ללא תוצאות מיוחדות. לאחר מקרים אלו , לא היו לי "נפילות" נוספות. מספר חודשים לאחר התאונה , התחלתי לסבול מהשתנה תכופה , עד עצם היום הזה. שאלותי הן: 1) האם תאונה זו נחשבת כתאונת עבודה? 2) מה זמן ההתיישנות להגשת תביעה להכרה בתאונה כתאונת עבודה? 3) נניח והגשתי תביעה להכרה בתאונה כתאונת עבודה , ובקשתי הוכרה צודקת. מה זה נותן לי בהנחה שכיום אין לי "נפילות" נוספות? האם זה רק הכרה לבעיות שאולי יקרו בעתיד , או שכבר כיום אני זכאי למשהו? 4) כמה כסף אמור לעלות לי "בערך" הגשת תביעה באמצעות עו"ד (שלא יגזול את הוני) לביטוח לאומי ?

20/01/2002 | 05:43 | מאת: ד"ר רן לין עו"ד

הי שלום וטוב שהפנית את השאלה לכאן ולא לפורום אורולוגיה מדובר בנפילה וחבלה מלפני 6 שנים שלאחריה היו חבלות נוספות. אין ספק שלגבי הראשונה לכאורה ניתן היה לטעון לתאונת עבודה. חלוף הזמן - אוקיי יש די הרבה זמן מאז וזה לא לטובתך - מה גם - שהיו נפילות אחרות על הגב - שכל אחת מהם הייתה יכולה לגרום אולי לכך - בכל אופן זה מה שהצד השני ינסה להגיד. האם יש לך מסמכים המעידים על הנזק בשלפוחית השתן? האם היית במעקב מסודר? מה מראה הCT. במידה וב CT ובבדיקות נלוות לכיס השתן - כל ממצאים המצביעים על קשר בין החבלה לפגיעה - ותוסיף לזה את חלוף הזמן - בעייתי.

25/01/2002 | 10:20 | מאת: ג.

האם התאונה אירעה בשטח הבית? הבית כולל גם את החצר הפרטית השייכת לבית. אם יצאת את שטח ביתך והיית כבר בשטח ציבורי בדרכך לעבודה או בחזרה מן העבודה הרי שלכאורה תוכל לטעון לתאונת עבודה. אם לא יצאת עדיין את שטח הבית הרי שלצערינו אינך מכוסה בבביטוח לאומי על פי חוק הביטוח הלאומי - נפגעי עבודה, וכל שנותר הוא לתבוע את הביטוח הלאומי על פרק ביטוח תאונות. אם אכן עברת את המבחן הראשון הנקוב מעלה כדי להיכנס לקטגורית "בדרך לעבודה", האם דיווחת למעביד על התאונה שקרתה לך סמוך לאחר המועד שאירעה? האם נעדרת מן העבודה כתוצאה מן האירוע? האם קיימים רישומים אצל הרופא המטפל שלך על ביקורך בסמוך לאחר האירוע? האם דיווחת לרופא (וזה רשם) את נסיבות פגיעתך? רק לאחר שתשיב על השאלות הללו ניתן לדעת האם כדאי להשקיע אנרגיה (וכסף) בטיפול בתביעה כזו.