טיפול שינים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

29/06/2000 | 14:15 | מאת: אבנר זגורי

אני מונשם במכונת הנשמה ועברתי עקירת שינים כללית בלסט תחתונה בסוף הטיפול נישלחתי הביתה עם דימום ולא הסכימו להשאיר אותי לילה בבית החולים לאחר שעה חזרתי לבית החולים עם דימום ודופק מהיר והרופא עצר את הדימום על ידי לחץ על החנכיים מה לעשות

29/06/2000 | 23:35 | מאת: רופא

הנבואה ניתנה לטיפשים, לא ניתן לחזות מראש כל סיבוך שהוא. דופק מהיר, דימום וסבוכים דומים עשויים להתרחש לאחר כל טיפול שיניים. העובדה היא שהדימום נעצר על ידי לחץ בלבד ללא צורך בהתערבות כירורגית מעיד שהיה זה דימום קל למדי. דופק מהיר אינו מעיד בהכרח על סיבוך מהטיפול עצמו, זה יכול להיות ביטוי למתח, פחד או התרגשות. בכל מקרה המבחן החשוב ביותר הוא האם נגרם לך נזק של ממש מ"רשלנות" הרופא ששלח אותך לביתך - נראה לי שלא. המבחן השני האם רופא שיניים סביר אחר היה גם הוא שולח אותך לביתך - נראה לי שכן.