הודעת שר הבריאות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

14/09/2000 | 12:54 | מאת: מינה

מהן השלכות הודעת מ"מ שר הבריאות שהטיפול במקרי רשנות רפואית יעברו מרשות הועדות הרפואיות המכילות רופאים?

15/09/2000 | 23:12 | מאת: אורח

אין שום הבדל גם היום יושב בראשות כל ועדת קובלנה משפטן העומד בקריטריונים להיות שופט וכן שני רופאים - נציג המשרד ונציג הארגון. זה קרוב לודאי יהיה גם ההרכב להבא. בכל אופן, משרד המשפטים איננו כל כך נלהב לקבל עליו את התיק. גם האיזכור שאזכר השר את הצלחתו בהעברת חקירות שוטרים למשרד המשפטים איננו מדוייק ולחלוטין אינו מקביל להצעתו הנוכחית: מה שהועבר למשרד המשפטים זו הסמכות בנושאי אלימות שוטרים, שחיתות שוטרים וחשד לעבירות פליליות של שוטרים. רשלנות מקצועית ואי קיום נהלים מקצועיים עדיין נחקרים ומטופלים בדין משמעתי בתוך המשטרה. ההצעה הנוכחית לגבי הרופאים היא להעביר את חקירת הרשלנות המקצועית של הרופאים למשרד המשפטים (נושא אלימות רופאים, שחיתות רופאים ועבירות פליליות ע"י רופאים איננו כמובן, כבר עתה, בידי משרד הבריאות) וזה לחלוטין לא מקביל למה שנעשה במשטרה.

16/09/2000 | 15:21 | מאת:

מינה שלום, בהתאם למצב המשפטי הנוכחי כל תלונה על רופא או טיפול רפואי חייבת להיות מוגשת למשרד הבריאות. נציב קבילות הציבור בודק באמצעות צוות רפואי את התלונה ואם מצא שיש בה ממש, פונה לקבל תגובת הנילון ומחליט בהתאם אם להעביר את התלונה למחלקה המשפטית אשר תשקול אם להגיש קובלנה. אם הוחלט על הגשת הקובלנה זו מתבררת בפני הרכב שמשרד הבריאות קובע ויושבים בו 2 רופאים ומשפטן (בד"כ עו"ד ממשרד המשפטים) אשר מבררים את הקובלנה. שרשרת הבדיקות הנ"ל ע"י בעלי עניין במשרד הבריאות הביא לתוצאה בלתי נסבלת כי רוב התלונות היו נקברות במשרד הבריאות שלא השכיל להיות נאמן לאחריותו הציבורית ועסק בחשבונאות של שמור לי ואשמור לך. הנתונים מדברים בעד עצמם בשנה האחרונה מתוך כ - 7000 תלונות היו רק כ - 7 מקרים בהם היתה הרשעה. לעומת זאת רבים מהמקרים שהוגשו בגינם תביעות לבתי המשפט נמצאו מוצדקים. לפיכך הצעת שר הבריאות אם אינה רק מן הפה ולחוץ (ימים יגידו), משמעותה להוציא את בירור התלונה ממשרד הבריאות והעברתה לגוף בלתי תלוי אשר ישב כנראה במשרד המשפטים יברר את את התלונה בצורה עניינית ויחליט לגופו של עניין ולא לגופו של האיש.