רשלנות בבי"ח

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

16/01/2002 | 20:02 | מאת: מרב

שלום רב! לפני כמעט שנה קרתה לנו טרגדיה איומה: חמי ז"ל סבל מסכרת ושלוש שנים לפני כן הוא קיבל אירוע מוחי שהותיר אותו ללא יכולת לטפל בעצמו, אפילו בצרכיו הוא לא שלט. מדי פעם הוא היה מקיא, ולכן חמתי דאגה להשכיבו תמיד בצד (היא זו שטיפלה בו). עד שיום אחד הוא הקיא בצורה מאוד מוגזמת, ורופאת המשפחה שלחה אותו למיון. חמתי וגיסתי הסבירו שם לרופאים שהוא מקיא, כדי שישכיבו אותו בצד (חצי גוף היה כמעט משותק לגמרי, ולכן לא הייתה לו יכולת להסתובב). כשבדקו אותו הוציאו את חמתי וגיסתי למסדרון ובקשו מהן לחכות. לאחר כרבע שעה, הן החלו לדאוג, וגיסתי נכנסה לחדר. אף רופא לא היה בחדר, וחמי שכב על הגב, הקיא ונחנק. היא קראה לרופא שאמר לה שזה כלום וחיבר אותו לא.ק.ג. תוך כדי הצעקות שלה. לבסוף עבר רופא אחר וחיבר אותו למכונת הנשמה, רק שזה היה מאוחר מדיי. לאחר ימויים הוא נפטר. ביה"ח מתנער מאשמתו, למרות שאותו רופא שחיבר אותו למכונת ההנשמה, אמר שהייתה רשלנות (הוא לא מוכן להעיד). אנחנו רוצים לתבוע, אבל לא יודעים מה לעשות ולאן לפנות. גיסתי התחתנה לאחר חודשיים, כשכולנו מצויים באבל. הדבר השפיע על כולנו בצורה מאוד קשה, משום שכולנו קשורים אחד לשני. אז, מה לעשות? תודה, מרב.

17/01/2002 | 11:29 | מאת: ד"ר רן ל. עו"ד

ראשית אני משתתף בצערך ובצער כל המשפחה ומקווה שלעולם לא תדעו יותר צער אני בכוונה לא עונה עניינית למקרה ונסיבותיו - אלא מתייחס לשאלתך - למי עלי לפנות. נראה לי הדבר הראשון - שכדאי לפנות למנהל המחלקה לשבת איתו לדבר איתו כדי להבין מה קרה בדיוק. אפשר לפנות דרך הנהלת בית החולים - מן הסתם הם עשו בירור על המקרה לאחר מכן - או במקביל - עליך לבקש את התיק הרפואי של המנוח. לא ברור מי האפוטרופוס במקרה שלך - אני לא היבנתי בדיוק - אבל היורשים זכאים לבקש ויתור על סודיות רפואית - גם על זה יש מחלוקת אבל נניח שכן. אזי - הנושא יוכל לעלות על פסים של דיון משפטי. אם רק - מעניין אותכם מה קרה - הדרך היא רק דרך בית החולים אם בכלל מעניין אותכם ראשו של הרופא ותו לא - הפניה תיעשה לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות - פרופ' גליק ( רחוב בן טבאי 2 בירושלים)

18/01/2002 | 14:19 | מאת: מרב

בעלי כבר פנה להנהלת ביה"ח, ואיים שאם לא יסיקו את המסקנות הנכונות עקב הטיפול הרשלני, הוא זה שיטפל בכך. הם אמרו שיבדקו, ולאחר זמן רב שבעלי פנה שנית, הם אמכרו שלדעתם לא הייתה רשלנות. נראה לי שפשוט הם לא התייחסו ברצינות, משום שחמי ממילא היה חולה. הם לא חשבו שיש לו משפחה ושהוא חסר לנו... הוא חיכה בכיליון עיניים לחתונת ביתו, ולבסוף הוא לא זכה לראותה כלה. אני אמרתי לבעלי שידרשו גם פיצוי כספי, והלוואי שחמתי תלמד לפחות להנות עם הכסף, כי זה מגיע לה לאחר מה שקרה. לאותו בי"ח לעולם לא נחזור, במידה ונצטרך להתאשפז. זה בי"ח איכילוב ד"א, וגם סבו של בעלי בא לשם לפני כשנה וחצי לניתוח פשוט, ויצא משם בארון. כשגיסתי הייתה צריכה לעבור ניתוח, הוצאנו אותה משם והעברנו אותה לבי"ח אחר. כנראה שיש שם רופאים שלא צריכים להיות שם!!! אבל בעיקרון מה שחשוב לנו ביותר, שאותו רופא יושעה מתפקידו, כדי שהוא לא יוכל להרוג חולים נוספים!

18/01/2002 | 09:38 | מאת: ג.

פנו לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית. עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית ניתן למצוא באינטרנט במספר אתרים ישראליים המתמחים בחוק ומשפט ואשר ניתן לאתרם בקלות למשל ב Walla.co.il אל תבזבזו זמנכם בניסיון לפגישות עם מנהל המחלקה, פיצוי ממנו לא תקבלו בכל מקרה. גם מכתב לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות לא יביא לתוצאה זו. עורך דין מנוסה בשטח הרשלנות הרפואית ידע לבדוק את המקרה ואם אכן לכאורה מתקיימות הנסיבות המקימות עילה לתביעת רשלנות, ידע כיצד לפעול כדי להבטיח את זכויותיכם. מנגד, אם אכן אינכם מעוניינים בפיצוי כספי (ולא כך התרשמתי מן הכתוב), אלא בשיפור איכות מערכת הבריאות באותו מוסד ובאופן כללי, לטובת כל עם ישראל. פנו למנהל המחלקה ואם לא תקבלו אצלו תשובות מספקות, פנו לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות, ולבסוף אף לעיתונות. ספק רב בליבי אם תנוח דעתכם לאחר הויא דולורוזה הזו.

18/01/2002 | 10:05 | מאת: ד"ר רן לין., עו"ד, - לא מנהל פ

אתה מכוון ולא מכווןן לדעתי אין צורך להעמיס על מערכת המשפט ומערכת הבריאות רק עקב הצרכים של עורכי הדין לדוגמא. וכן - לא נראה לי שתפקידם של עורכי הדין היא ללבות את האש דווקא. יחד עם זאת - הבעייה כאן חשובה ונראה לי שכל הצדדים יכולים להפיק ממנה הן מסקנות והן תועלת ולכן - נראה לי שהצעתי - נכונה בצורה המובנית שלה והצעה לגבי המהלכים הנכונים כמובן - איש איש ודעתו - ובסופו של הליך - המתלונן עצמו הוא שיקבע את דרכו