למומחים למשפט רפואי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

16/01/2002 | 17:13 | מאת: נטע

שלום למומחים הנכבדים, הגשתי תלונה במשטרה נגד פסיכיאטר "שטיפל" בי מספר שנים בגין התעללות נפשית. באופן טבעי, בעת הגשת התלונה נתתי דוגמא אחת או שתיים כלליות לגבי התנהגותו הנלוזה של אותו פסיכיאטר, וציפיתי שאוזמן בהמשך לגביית הודעה יותר מפורטת לגבי התלונה. משזה לא קרה, פניתי בכתב למשטרה בבקשה לדעת מה קורה לגבי תלונתי. קיבלתי מכתב תגובה מהמשטרה ובו נכתב שהתלונה הועברה למשרד הבריאות אשר, לטענתם, הוא הגוף שמטפל בתלונות כנגד הרופאים הקשורות באופן הטיפול הרפואי. כמו כן, נכתב בתגובה: "לא עלה בידינו להביע דעה על אופן טיפול רפואי בנדון"...!!! בשיחה טלפונית עם ראש מחלקת החקירות נאמר לי שאני יכולה לפנות בעצמי למשרד הבריאות על מנת לברר מה נעשה לגבי התלונה. יש לי תחושה לא טובה של ניסיון למרוח את העניין ושל תחילתה של סחבת אין סופית. הרי המשטרה מטפלת בהרבה תלונות שדורשות מומחיות מקצועית כזו או אחרת, למשל, היא טיפלה באסון גשר המכבייה שמחייב התמצאות בתקנות בנייה. ברצוני לדעת אם המשטרה פעלה באורח תקין במקרה שלי, האם מוטל עלי עכשיו לפתוח במסכת טלפונים והתכתבויות עם משרד הבריאות ??? זה נראה לי סביר שהמשטרה אולי פנתה למשרד הבריאות רק (!!!) על מנת לקבל את חוות דעתם המקצועית לגבי הנושא, למרות שהייתי מצפה שלפני שהם עושים זאת הם יתחקרו אותי ביתר הרחבה לגבי התלונה, ואולי בעצם המשטרה היא עדיין הגוף שמטפל בתלונה ומולה עלי לפעול. מה עלי לעשות כעת על מנת להבטיח שתלונתי תטופל על הצד הטוב ביותר ??? בתודה מראש על התייחסות מהירה, נטע

18/01/2002 | 09:39 | מאת: ד"ר רן לין., עו"ד, - לא מנהל פ

שלא תהיה לך תחושה לא טובה כל מה שצריך לעשות זה לכתוב למשרד הבריאות לברר מה קרה לתונה האמורה למשרד הבריאות לוקח את הזמן שלו לבירור העניין - מאחר ואין הכוונה לתלות סתם ראש של מישהו - לפני שנעשית הבדיקה האמורה אם אכן נראה לך לאחר הפניה כי אין משרד הבריאות מבצע את האמור לעשותו - פתוחה בפניך הדרך להגיש קובלנה לפרקליטת המחוז או ליועץ המשפטי לממשלה

18/01/2002 | 10:42 | מאת: נטע

ד.נ., תודה על התגובה המהירה והמאלפת. ברור לי שיש לחקור את התלונה לעומק, ולרגע לא ציפיתי שיערפו את הראש של מישהו ללא בדיקה מעמיקה של הנושא, וללא מתן אפשרות לאדם שכנגדו הוגשה התלונה למסור את גירסתו המלאה לטענות המועלות נגדו. יחד עם זאת, מנוסח התגובה שלך עדיין לא ברורה לי התשובה לשאלה המהותית ששאלתי, ואני מחדדת אותה : האם זאת נורמה מקובלת ותקינה שבכל תלונה המוגשת במשטרה כנגד פסיכיאטר בגין התעללות נפשית, המשטרה אוטומטית מעבירה אותה למשרד הבריאות ??? או במילים אחרות: האם אין זה כלל מתפקידה או ביכולתה של המשטרה לחקור תלונה מסוג זה ??? הרי כל הבעייה הנה שאין לי כל רצון, ואני גם סבורה שאיני חייבת להתחיל עכשיו להתחקות אחרי מהלך הטיפול בתלונה אצל הגורמים השונים, וכפי שכתבתי מקובל עלי שהמשטרה תבקש ייעוץ מגורמים מקצועיים כאלו ואחרים, אבל זה אמור להיות שקוף מבחינתי, ואני מצפה שהגורם שמולו אפעל בהקשר זה ימשיך להיות המשטרה. אודה על תגובתך נטע

18/01/2002 | 09:40 | מאת: ריש

נציב קבילות הציבור במשרד הבריאות הוא הכתובת.