טיפול גניקולוגי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

16/01/2002 | 10:03 | מאת: איילה

הנני בת 31 נשואה 5 שנים ללא ילדים לפני 4 שנים התחלתי בבירור הסיבה לאי הפריון אצלי,בין הבדיקות שנעשו לי היה צילום רחם שהרופא כתב בחוות דעתו שיש פינוי דו צדדי (בשתי החצוצרות) של חומר היוד. לפי זה הותאמה לי תוכנית טיפולים שכללה מתן הורמונים בזריקות וכן בכדורים. ברצוני לציין שטיפולים אלו נמשכו מעל לשנה ללא תוצאות שלאחריהם הופניתי לטיפולי I.V.F שנכשלו. לפני חודשיים הלכתי להתייעצות אצל רופא מומחה בתחום ליקוי הפריון ובידי צילום הרחם מלפני 4 שנים , לתדהמתי הרופא יועץ בישר לי שבזמנו שעשיתי את הבדיקה ניתן היה לראות בבירור שחצוצרה אחת סתומה לגמרי וחצוצרה שניה סתומה חלקית והוא שלח אותי לעשות צילום חוזר שהראה שהמימצאים נכונים. כיום אני אחרי לפרוסקופיה ניתוחית אשר בוצעה בה שיחרור הסתימות שהיו לי בחצוצרות. שאלותי הן: 1. האם אני יכולה לתבוע את הרופא שביצע לי את צילום הרחם לפני 4 שנים עם חוות דעת מוטעית שכתוצאה מזה נגרם לי עוגמת נפש של טיפולים מיותרים ובעיקר בזבוז זמן? 2. במידה ואני תובעת את הרופא , מהם השלבים לביצוע התביעה? 3. האם יש סיכוי שאני אזכה בתביעה? אודה על תשובתך.

17/01/2002 | 11:35 | מאת: singapore

השאלה הכי קשה - היא דווק - השאלה האם תזכי בתביעה. זה שאלה שקשה לאמר אותה - בטח שלא מהנתונים שמסרת האם יש מקום לתביעה - כדאי שתצרי קשר עם עורך דין המצוי בנזיקין - ישנם לא מעט משרדים - רק תיזהרי - יש כאלה שהם יותר ויש פחות טובים - וכמו בכל דבר - אל תלכי לפני שתבררי. בכל מקרה - העובדה שבה תזכי או לא תזכי - היא האם נגרם והאם נשאר נזק. וכן - מה מידת הנזק. אם הרופא הקודם היה גם מומחה - והוא לא הסתמך על כל האפשרויות והנתונים שהיו אמורים להיות לנגד עיניו - מאוד ייתכן שיש לך עילת תביעה

21/01/2002 | 22:53 | מאת:

איילה שלום חלק מהתשובות לשאלותיך תוכלי למצוא במדריך לנפגע ברשלנות רפואית באתר המשפט הרפואי www.med-law.co.il גם אם תמצאי תבוע השאלה היא עלות מול תועלת כלומר את צריכה להחליט האם התועלת הכלכלית שתצמח לך שקולה כנגד העלות (ולא רק כלכלית-גם כוחות הנפש) בניהול התביעה. אם יש לך שאלות נוספות אל תהססי לפנות ולשאול.