דליפה מאנסטומוזה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

12/01/2002 | 00:04 | מאת: אבי ב.

לפני מספר שבועות שאלתי בקשר לסיבוך של ניתוח קולקטומי שנעשה עקב סעיף מדמם. השאלה עקרונית: האם דליפה מאנסטומוזה {תפר שנעשה במעי} היא רשלנות כשלעצמה וזה בלי להיכנס לדברים אחרים? האם מדובר על עבודה גרועה של כירורג או בעיה של איכות של הSTAPLES.? האם שחרור הביתה וחזרה למחרת במצב של ספסיס קשה על לכמעט מות הוא לא פיספוס אבחנה? מצאתי באינטרנט פסק דין מארצות הברית במקרה שנראה לי דומה ושמציין שכלל לא צריך להוכיח רשלנות במקרה של דליפה וזה מובן מאליו [ PATEL V BARKER 10/01N 45A03-0003CV-96 ]. האם אפשר להשתמש בארץ בדוגמה כזאת?

12/01/2002 | 09:30 | מאת: ד"ר ר.ל. עו"ד - לא מנהל הפורום

מהסוף. אז אפשר - אפשר הכל. אם אתה מחליט לגשת לתביעה - אפשר להסתמך גם על פסקי דין מחו"ל כמובן שהם אינם מהוים פסיקה. טעות - אינה רשלנות. ואם הניתוח נעשה במיומנות הדרושה וננקטו כל אמצעי הזהירות המקובלים והניתוח נעשה בשיטה המקובלת על פי כל הכללים הנהוגים. ובמידה ולך טרם הניתוח הוסברו כל הסיבוכים האפשריים כולל סיבוך הדליפה, ואתה היבנת את כל המשמעויות, והיה ברור לשני הצדדים כי הניתוח מבוצע על דעתך ובהסכמתך. ובמידה וגם השחרור שנעשה לדבריך שלאחריו הופיע הספסיס - נעשה בזמן סביר כאשר לא היו כל סימנים מקדמיים של זיהום ( חום כאבים מקומיים חוסר תיאבון), אלא שוחררת במצב כללי משביע רצון לאחר הניתוח - אם כל אלה מתקיימים - קשה למצוא רשלנות ולהיאחז בה