שאלה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

05/01/2002 | 21:11 | מאת: מיכאל

שלום אני חולה לב קיבלתי מרופא משפחה ועל דעתו תרופה חלופית לתרופה אותה אני נוטל כבר מס שנים. לא נטלתי אותה!! מסתבר בהתייעצות עם קרדיולוג שתרופה זו יכולה היתה לסכן את חיי ולא מתאימה לבעייה הספיציפית ממנה אני סובל . האם יש כאן עילה לתביעה? האם אפשר בנוסף להפנות תלונה במשרד הבריאות או במוסד דומה? רב תודות

07/01/2002 | 15:29 | מאת: דר ר. ל., עו"ד, לא מנהל פורום

האם התרופה החלופית אותה היציע הרופא היא אותה תרופה גנרית? האם הקרדיולוג לא המליץ אותה ? לא מובן הדבר שאחרת לא יכול להיות שרופא המשפחה ישנה לבדו את התורופה - אלא אם השוני הוא נובע אך ורק מהעובדה שהקופה שלו התקשרה עם סוכן תרופות אחר - וזה אותה תרופה גנרית. גם כך - יכולה להיות תופעה שאתה מגיב יותר טוב לתרופה אחת ולא לרעותה - ועליך לדטווח מיד לרופא. מדוע לחשוד ישר ברשלנות?

07/01/2002 | 21:48 | מאת: מיכל

תקרא מה כתבתי...זו תרופה לא מתאימה בלשון המעטה (ע"י הקרדיולוג) כן, כמובן זו לא אותה תרופה גנרית בשם אחר|!!!!!!!

11/01/2002 | 10:04 | מאת:

מיכאל שלום, התשובה כמו השאלה היא במישור התאורטי. לא נטלת את התרופה ועל כן לא נגרם לך נזק, המשפט לא עוסק בשאלה מה היה קורה אילו זאת כאשר לא התממש הסיכון שנטחלת התרופה עלולה לגרום. לעומת זאת כדי למנוע הישנות מקרים בעתיד עליך לבוא בדברים עם הרופא ואפילו להתלונן על כך בפני מעסיקיו (קופת חולים).