תת משקל - בכלל לא דבר חמור

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

17/06/2000 | 13:15 | מאת: גילעד (שם בדוי)

שלום רב , שמי גילעד (שם בדוי) ואני חייל בשירות סדיר משרת בבסיס באזור צפון הארץ , אני בגובה 1.70 ונכון להיום במשקל 42 וחצי . עוד התחילת הגיוס התלוננתי על משקל נמוך וכל הזמן נאמר לי שזה לא כריטי אז למה אני מתלונן כל הזמן . במשך שנה ירדתי ממשקל 49 והמצרב רק ממשיך להתדרדר. במהלך השירות התעלפתי מספר פעמים ולא יודעים להסביר למה תמיד כל בעיה הם פוטרים בזה שהם שולחים לקב"I - ואילו הקב"ן לעומתם אומר שהוא לא רואה שם מקום לבעיה נפשית והוא למעשה לא מבין למה שולחים אותי אליו. בתחילת השירות נאמר לי ע"י מספר רופאים כי הם יבצעו מעקב משקל אך מאז ועד היום לא בוצע מעקב משקל מכיוון שאין משקל בבסיס רופא היחידה לא מוכן לשלוח אותי להשקל בבית חולים צבאי או מרפאה אזורית אחרת . לפני מספר חודשים נשלחתי לפנמאי בגלל בעיה שמצאו בדם ואולם , גם הפנימאי טען כי המשקל אינו קיצוני ואין כל מקום לדאגה - אפשר לבצע את כל הפעולות כרגיל - פעילות גופנית מאומצת להרים משקל כבד וכו.... אך, חובה לבצע מעקב משקל , ולמרות זאת לא בוצע. לפני שבועיים הייתי שוב אצל פנימאי אחר והוא להבדיל מהאחרים רשם כי אני סובל מאנורקסיה והעביר את הטיפול לקב"ן אך, למרות זאת הקב"ן והפסיכייטר החליטו כי לא מדובר באנורקסיה בכלל וכי "סתם הרופא ההוא מרחם עליך כי אתה ניראה רזה" וככה המצב רק מחמיר וכל הזמן מועבר מקב"ן לרופא ומרופא לקב"ן . מה ניתן לעשות בנידון ? ומהו בכלל המישקל המינימלי שהרופאים אומרים שהמצב בכלל לא קריטי ? בתודה מראש גילעד.

19/06/2000 | 13:18 | מאת: נאוה סביון

גלעד שלום, אני דיאטנית קלינית, ואני רוצה להציע לך לבקש שיפנו אותך לדיאטנית במסגרת הצבא. יש דרך לחשב את היחס בין המשקל לגובה: bmi=משקל המחולק בריבוע הגובה במקרה שלך התגיסת 1.7 מטר ו - 49 קג' bmi=1.7*1.7=2.89 49/2.89-16.95 זהוערך של תת משקל ולכן כדאי שדיאטנית תתאים לך דיאטה ותעקוב אחרי השיפור הצפוי במשקלך. ערכי bmi: תת משקל bmi<20 משקל תקין כאשר bmi בין 20 ל - 25. עודף משקל bmi>25. בהצלחה, נאוה סביון דיאטנית קלינית מ.ר.004838 053515423

29/06/2000 | 13:14 | מאת: רופא צבאי לשעבר

על פי הנתונים שמסרת, בגיוס אכן היית בתת משקל קל והגיע לך סעיף ליקוי מתאים (02602) ופרופיל 82 (אם אין לך סיבות נוספות לפרופיל נמוך יותר). על פי המשקל היום והגובה אתה בתת משקל בינוני ואם אין לכך סיבה רפואית, אותה צריך לשלול, מגיע לך שינוי בסעיף הליקוי (החמרה ל- 02605) ופרופיל 45 זמני לשנה. בכל מקרה אינך מתחת למשקל המזערי ולכן לא זו תהיה הדרך, בשלב זה, לצאת מהצבא. קודם כל יש לשלול הסיבות הרפואיות ואח"כ סיבות נפשיות. יש לוודא כי סעיף הליקוי (אותו עליך לעדכן) איננו פוסל אותך ממקצועך הצבאי. כושר נשיאת משקל צריך להיות מבוטא כאחוז ממשקל הגוף ולכן ככל שמשקלך נמוך יותר, כך המשקל המקסימלי שאתה יכול לשאת קטן יותר. ככלל, אם אין לך סיבות אחרות או מחלות נוספות, פרופיל 45 זמני לכשעצמו לא יפסול אותך משירות אפילו ביחידת שדה. בהצלחה

30/06/2000 | 19:35 | מאת: משה

לרופא הצבאי לשעבר שלום אתה יכול אולי להגיד לי מה קורה אם אתה בגובה 1.73 ואתה שוקל 41 ק"ג זה דבר תקין לפי דעתך ?