רשלנות רופא שיניים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

01/01/2002 | 11:57 | מאת: תיקי

במהלך השנה האחרונה נפלו לי 3 סתימות (פשוטות ורגילות) שנעשו לי בשנים האחרונות (לא לפני יותר מ5- שנים). אני בחורה צעירה וכששאלתי את רופא השיניים למה זה קרה הוא התחמק ממני. כך גם הפקידות במשרדו. כששאלתי רופא שיניים אחר הוא אמר לי כי זה לא סביר שיפלו כ"כ הרבה סתימות חדשות בפרק זמן כה קצר וכי הרופא שעשה אותן עשה ככל הנראה "עבודה מחורבנת". אני לומדת משפטים ולמדנו על סעיף 41 לפקודת הנזיקין. האם אני יכולה לתבוע אותו על סמך סעיף זה? הרי לא יכולתי לדעת כי עשה סתימות גרועות, השליטה המלאה בנכס בידיו, וסביר יותר שהתרשל מאשר שלא התרשל??? אז אולי אני לא מבינה את הסעיף ואולי זה רק לגבי מקרים חמורים יותר??? (סה"כ, אני צריכה לעבור עכשיו שלוש סתימות שלו עשה אותן כראוי לא הייתי נזקקת לכך!) תודה, תיקי.

01/01/2002 | 18:45 | מאת: דר' גרינבאום משה

תיקי שלום. אם רופא השיניים שטיפל בך חבר הסתדרות לרפואת שיניים (כמחצית רופאי השיניים מאוגדים בה ) תוכלי להיעזר בשירותיה הטובים של ועדת האטיקה של ארגון זה המצוי בככר צינה דיזנגוף 9 תלאביב .חברי ועדת האטיקה בשבתם כבוררים יקבעו אם נעשתה כאן עבודה רשלנית ואם ימצאו אותו חייב יטילו עליו פיצוי כספי .במקביל תוכלי לפנות בתלונה לאגף לאבטחת איכות במשרד הבריאות. אם איננו חבר בהר"ש נותרה לך האפשרות לפנות בתלונה לאגף לאבטחת איכות במשרד הבריאות רח' רבקה 29 ירושלים או לרופאי השיניים המחוזיים בלשכות הבריאות במחוז מגורייך .בטוחני שתלונתך תיבדק ביסודיות ואם יוסקו מסקנות יידעו אותך בהן . במקביל שמורה לך הזכות לפנות לערכאות משפטיות (אני מניח שהתביעה על 3 שחזורים שכשלו לכאורה בפיך תוגש לבית המשפט לתביעות קטנות ). אני מאחל לך הצלחה ובעיקר שיניים בריאות וחזקות .

01/01/2002 | 20:14 | מאת: אורן

לזרוב?

05/01/2002 | 11:22 | מאת:

תיקי שלום, סעיף 41 לפקודת הנזיקין עוסק בדרכי הוכחה כאשר התובע לא יודע את העובדות שהביאו לנזק, הוא כלי חשוב מאוד בתביעות רשלנות רפואית אך כדי ליישמו צריך לברר את העובדות ולהסתמך על חוות דעת כמפורט במדריך לנפגע ברשלנות רפואית באתר המשפט הרפואי בכתובת www.med-law.co.il אני ממליץ שתהיי קשובה לעצתו של ד"ר משה גרינבאום

10/01/2002 | 18:54 | מאת: אורה

שלום לך תיקי, כל רופא שיניים אם הוא עושה "עבודה מחורבנת" כדבריך צריך לתקן את העבודה.