רגישות לפניצילין

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/09/2000 | 22:00 | מאת: יוסי

שלום, אשתי קיבלה תרופה ממשפחת הפניצילין (ראפאפן), למרות שהדגישה לרופא המטפל כי היא רגישה לפניצילין (כמובן שסמכה על המלצת הרופא). בעקבות נטילת התרופה, החלה התנפחות הרגל ופריחה, גרר פניה למוקד + מיון. מה ניתן לעשות?

10/09/2000 | 23:38 | מאת:

יוסי שלום, אשתך לקתה במה שמכונה "הלם אנאפילקטי", מצב בו מתרחבים כלי הדם בתגובה לרגישות לפניצילין. כיום ניתן לאזן את התופעה במהירות, אני מניח שזה מה שקרה במקרה שתיארת. אם לא נגרם נזק לצמיתות כנראה שאין לכם עילה לתביעה למרות, שבדיקת רגישות לפניצילין מחוייבת ואי ביצועה מהווה הפרה של חובת הזהירות של הרופא.