סטודנטית למשפטים - מכללה או אוניברסיטה?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

25/12/2001 | 16:19 | מאת: יעל

שלום רב, שמי יעל ואני בת 21. הייתי מאוד מעוניינת להתייעץ אתך לגבי הלימודים לתואר ראשון במשפטים. אני מאוד רוצה ללמוד משפטים אבל לא יודעת מה לבחור ? יש את המכללות - שערי משפט בהוד השרון , יש את המרכז הבין תחומי בהרצליה ויש את האונברסיטאות - במקרה שלי ת"א. אני לא יודעת מה לעשות ? להשקיע שנה מהחיים בשביל לעשות פסיכומטרי ולשפר בגרויות בכדי ללמוד באוניברסיטת ת"א ? או שמה ללמוד במכללה שמשמעה תואר פחות יוקרתי - למיטב הבנתי? איך מקבלים את ההחלטה , איך אתה קיבלת את ההחלטה? אני ממש בדילמה נוראית , אובדת עצות ולא יודעת במה לבחור ולאיזה כיוון ללכת? מפחיד אותי שהתואר שהעשה במכללה לא יתן לי כלום - האם כך הדבר? אני מקווה שתוכל לענות על שאלתי וכול עצה או הכוונה שלך יתקבלו בברכה ובהערכה! יעל

25/12/2001 | 21:04 | מאת: יפעת

השוק מוצף היום בכל כך הרבה עורכי דין ויש כ"כ הרבה מכללות שגם אם תוציאי בהן רק מאה, אף אחד לא יסתכל עלייך.... כדאי שתדעי למה את הולכת ללמוד ומה המטרות שלך! אם את מעוניינת סתם ללמוד להעשרתך- לכי למכללה אבל למכללה ידועה ולא לכזאת שמקבלת כל עובר אורח מהרחוב. אם את רוצה להיות עו"ד- עדיף לך ללכת על תואר שבטוח יכבדו. בהצלחה, יפעת, סטודנטית למשפטים באוניברסיטת ת"א.

25/12/2001 | 22:50 | מאת:

יעל שלום אם את יכולה להתקבל לאחת המכללות שמנית אל תייסרי עצמך, הן לא נופלות ברמתן מאונברסיטת ת"א ובסופו של דבר מקצוע המשפטים הוא כה דינמי שאין הבדל גדול בין לימודים באונברסיטה ובמכללות, העיקר הוא שתרכשי את יסודות החשיבה המשפטית ואח"כ הכישרון והניסיון ישחקו תפקיד מרכזי. אני למדתי באונברסיטת ת"א ולא היתה לי התלבטות כי בזמנו לא היו מכללות. מכל מקום אני מאחל לך הצלחה בלימודים היכן שתלמדי.

26/12/2001 | 06:39 | מאת: יעל

אתה ויפעת אומרים שתי דברים הפוכים :) קצת מבלבל! תודה בכול מקרה , לשניכם:)