סיבוך של ניתוח קולקטומי - רשלנות ?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

22/12/2001 | 12:32 | מאת: אבי ב.

אדם בן 68 שלא סבל ממחלות אחרות פרט ליתר לחץ דם, עבר ניתוח סבטוטול קולקטומי בעקבות דימום מסעיף במעי. האדם שוחרר לביתו ולמחרת חזר במצב של שוק ספטי קשה ביותר - עקב דליפה מאנסטומוזה - ונזקק להחייאה וניתוח חירום שדרש התאמת סטומה למשך 3 חודשים. לאחר הניתוח אושפז למשך חודש וחצי ואיבד 17 ק"ג ממשקלו, ו-3 חודשים לאחר מכן עבר ניתוח סגירת סטומה, תוך כריתת חלק נוסף של המעי ואבחון הדבקויות רבות מאוד בחלל הבטן. יש לציין כי האדם נכנס לאשפוז הראשון ללא חוסר דם ובמצב כללי טוב, ואושפז במשך 5 ימים עם דימום חזק עד לביצוע הניתוח הראשון - אשר נערך בסופו של דבר כניתוח חירום. האם ניתן לראות בדליפה, בחוסר אבחונה לפני שחרורו, בסבל שעבר בשלושה ניתוחים במקום יחיד, באשפוז ממושך ובסטומה חריגה בגודלה ובעייתית, ובהדבקויות שנותרו (אשר גורמות לכאבי בטן וסיבוכים עתידיים) - עילה לטענה בדבר רשלנות רפואית ? בתודה מראש, אבי

25/12/2001 | 01:25 | מאת: ש.י. עו"ד

השאלה אם יש כאן רשלנות צריכה להבדק על ידי רופא, כי יתכן שהיתה התרשלות, כלומר, עשו דברים שעל פניהם נראה מסיפורך הקצר כי יכלו להעשות אחרת, אבל השאלה אם אלה גרמו לנזק שאתה מתאר, או שהנזק היה נגרם בין כה וכה. באופן עקרוני, אדם שנכנס במצב סביר לבית החולים לא כדאי שיגיע לניתוח חירום, אבל יתכן כי גם את זה אי אפשר היה למנוע. בקיצור - צריך להוציא את כל תיק בית החולים וקופת חולים קודם לכן, כל הבדיקות שנעשו ולהעביר לכירורג יעיל ורציני. כדאי להוועץ בעורך דין המתמצא בתחום.

25/12/2001 | 18:23 | מאת: דר רן ל., עו"ד, לא מנהל פורום

אני סומך את ידי על דבריו של העו"ד שענה לך. ורוצה להוסיף מספר מילים על פי התיאור שנתת - קשה לדעת האם הרופא שניתח נהג על פי חובת הזהירות הראוייה או שלא והאם נפגעה הזהירות הזו עד כדי רשלנות. בכל התיאור הזה וקראתי אותו מספר פעמים - לא יכולתי להיאחז ולו אף בדבר אחד - במלוא האחריות שאכן כך הדבר - ואולם יכול להיות שכן - וכאן באמת צריך לעבור בדקדקנות על התיק הרפואי. לשם כך כמובן יש לוותר על הסודיות הרפואית.