אי איבחון הריון עד חודש 7

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/09/2000 | 01:05 | מאת: רינה

אני אם חד הורית. לפני שנה וחצי ילדתי בת לא מתוכננת בשל כך שהגניקולוג אליו פניתי לא איבחן עד חודש 7 להריוני את עובדת קיומו של הריון. יצויין כי במהלך ההריון רשם לי הרופא מרשם לגלולות מבלי שנערכה בדיקת דם או שתן. הילדה בריאה. האם זו רשלנות רפואית? יצויין כי אני מאד שמנה (110 ק"ג) כך שמספר הק"ג הבודדים שנוספו לי בהריון לא היו בולטים ואני עצמי לא חשבתי שאני בהריון. אם זו רשלנות - מה לדעתך גובה הפיצוי המתאים?

08/09/2000 | 02:46 | מאת: א.ב.

והאם צינת עובדה זו שהוסת נעלמה בפני הרופא? מה הסיבה שהופנית לגניקולוג אם מהסיפור שהבאת בפני הגניקולוג לא היתה לו סיבה לחשוב שאת בהריון - בור אין זו רשלנות אם מהעובדות שהבאת בפניו היה עליו להניח אפשרות היותך בהריון יש רשלנות

10/09/2000 | 23:29 | מאת:

רינה שלום, השאלות המקדימות שיש להשיב עליהן לצורך בירור השאלה אם יש עילה לתביעה ברשלנות רפואית הן : האם ההריון הבלתי מאובחן היה הריון בלתי רצוי? איזה פעולות נקטת בקשר להפסקת ההריון עם גילויו? האם פנית לועדה להפסקת הריון בבקשה להפסיק ההריון? יש לכאורה רשלנות באי איבחון ההריון בנסיבות שהצגת, אך יש לבדוק מהו הנזק שנגרם לך, בשים לב לאמור לעיל היה עליך להקטין את הנזק, ולגרום להפסקת ההריון אם היה זה הריון בלתי רצוי, ואם כן מהו הנזק?

17/09/2000 | 19:53 | מאת: יוליה חסנובסקי

שימי לב המקרה שלך הוא דומה באופן מדהים למקרה אחר של מישהי אחרת חד הורית שלא אובחן לה הריון עד חודש שביעי והרופא רשם לה גלולות. לא צריך להיות ספק שבמקרה זה מדובר ברשלנות. באותו תיק טיפל מטועם התובעת עו"ד אורן אמיר מירושלים מטעם התובעת ומטעם הנתבעת טיפל עו"ד בשם משה ארגוב. ודאי מי מהם יולכ להגיד לך בדיוק מה קרה. למיטב ידיעתי התיק הסתיים בפשרה ואולם חוות דעתו של המומחה הרפואי דיברה על רשלנות מאד ברורה.