תוצאת נתוח ערמונית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

15/12/2001 | 09:08 | מאת: esty

שלום ברצווני לשאול האם עכב ניתוח להסרת ערמונית התוצאה לחולה בעייה של דליפת שתן עכב נזק לסוגר, האם זה נחשב רשלנות רפואית או החתימה של החולה לפני הניתוח מסירה כל אחריות מהרופא? תודה

20/12/2001 | 12:49 | מאת: דר ר.ל

נורא חשוב האם הרופא לפני הניתוח אמר לחולה על הסיבוכים השונים העלולים לנבוע כתוצאה מהניתוח. אין ניתוח ללא סיבוכים והחולה לאחר שהוא שומע על כל התופעות השונות הקיימות הצורך בניתוח והסיבוכים הנובעים ממנו חובתו לשקול יחד עם הרופא את הנחיצות בביצוע הניתוח הנ"ל. במידה והדבר לא נאמר לחולה לפני כן - כדאי לשים לב להחתמה של טופס הניתוח בו נאמר שהחולה קבל את ההסבר המלא על הניתוח ותוצאותיו - וחתם עליו. אני מניח שנעשתה החתמה על הניחוח. היות והשאלה לא נשאלה על הטיפול בדלף - אני מסתפק בהבאת עמדה זו

22/12/2001 | 09:54 | מאת:

אסתי שלום, מבלי להיכנס לבירור השאלה הרפואית, אבהיר שחתימת המטופל לכשעצמה על טופס הסכמה לניתוח אינה פוטרת את הרופא ממתן הסבר אודות הסיכונים והסיבוכים הפרוגנוזה והתוצאות המקוות מהטיפול. ראי מאמר שפורסם הנושא זה כאן באתר.