א י פעינוח צילומי הדמיה- שאלה לעו"ד בלבד

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

01/12/2001 | 08:49 | מאת: מנחם

עו"ד נכבד האם ישנה חובת פעינוח לצילומים אורטופדיים. נירכיררוגים במכון רנטגן בבית חולים ממשלתי. בזמן אישפוזי באחד מבתי חולים ממשלתיים במרכז הארץ , נדרשתי לבצע MRI לאחר שעברתי שעברתי ניתוח באותו בית החולים סידרת צילומי רגלים וגם את התוצאות קיבלתי בע"פ ע"י הרופא ,וגם לא קיבלתי תוצאה ממוחשבת דרך המכון או ועדת רנטגן שביצעו . רציתי מאוד לאמת את תשובתו של אותו מנתחעל התוצאה בע"פ. נוסף נימסר לי במכון הרנטגן של בית החולים שלא נימסרת תוצאה של פעינוח ע"י הרנטגן אלא דרך הרופא . כך שהייתי צריך ביוזמתי לשכפל את הצילומים ולחפש מקור אחר תמורת תשלום גבוה לפענח את הצילומים . עו"ד נכבד האם זה חוקי (בית חולים ממשלתי משרד הבריאות ) איפה אפשר להתלונן,? לאחרונה ביצעתי MRI ואת הפעינוח הממוחשב , וטרם קיבלתי תשובה בכתב דרך המחשב של בית החולים אפילו שעברו מעל 10 ימי0 .

08/12/2001 | 10:40 | מאת: עו"ד יונתן דייויס

למנחם שלום, התשובה לשאלתך מתחלקת לשניים. ראשית, זכותך המלאה לקבל את ממצאי ותוצאות בדיקת ההדמיה מהרופא המטפל (וגם מהמנתח). כנגד זכות זו קיימת חובה ע"פ דין של הרופא המטפל למסור לך את ממצאי הבדיקות. שנית, הפרטיקה המקובלת במוסדות רפואיים היא שהמוסד מוסר לך את תוצאות הבדיקה ואילו עבור צילומי ההדמיה על המטופל לשלם. למיטב ידיעתי יש נוהלים ברורים בעניין זה במשרד הבריאות ועליך לפנות לנציב תלונות הציבור במשרד הבריאות, רח' בן טבאי 2 ירושלים ותקבל תשובה מוסמכת.