רשלנות רפואית?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

05/09/2000 | 11:22 | מאת: דנה

שלום רב, אימי במסגרת סדרות מעקב שהיא עוברת, היתה צריכה לעשות "מיפוי כל גופי", אך לצערי, הרופאים טעו והזריקו לה חומר שנקרא GALUM(?!) במקום חומר שנקרא TALUM (?!). עקב זאת לא יכלה אימי לעבור את הבדיקה היום וביקשו ממנה שתבוא רק בעוד כשבועיים בגלל השפעת החומר. שאלתי היא האם החומר שהוזרק לה מזיק ומה השפעות החומר והאם תקין שרופאים טועים בדבר שכזה?

06/09/2000 | 22:52 | מאת:

דנה שלום, אם אכן הוזרק חומר ניגודי הנושא שם אחר, הרי הטעות יכולה להגיע לרשלנות. חובתו הבסיסית של הרופא שהזריק את החומר לבדוק את ההתוויה הרפואית של החומר. אני מציע לך לבדוק אם החומר שהוזרק אינו אלא אותו חומר עם שם אחר. אשר לשאלתך האם החומר מזיק נא הפני את השאלה לרופא פנימי או רנטגנולוג.