רשלנות אורתופדית?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

29/11/2001 | 12:01 | מאת: תמי

שלום, עברתי תאונת דרכים לפני כחצי שנה, שבה נפגעתי בקרסול )נקע(. אורתופד שבדק אותי 6 שבועות אחרי הפציעה אישר שההחלמה תקינה ואני יכולה לחזור לפעילות מלאה )כולל חדר כושר וריקודים...(. חזרתי אליו כעבור מס' שבועות עם תלונות של כאבים אבל הוא טען שזו רק מכה ואפילו לא בדק אותי. מס' שבועות אח"כ שוב חזרתי אליו והוא הפנה למיפוי עצמות שלא הראה דבר, ואמר שוב שזו רק מכה , שוב מבלי לבדוק. משום התשובה התמוהה פניתי לאורתופד אחר )יומיים בלבד אחרי האבחנה האחרונה( שמייד איבחן דלקת בגיד הראשי של הקרסול )טיביאליס פוסטיריור(. הוא היה המום מכך שלא קיבלתי טיפול מזה חודשיים !! מאז עברתי טיפולים הכוללים קיבוע תומך, זריקות לקרסול, גבס, קביים וכמובן קירקוע מכל פעילות גופנית. היום אני עדיין בטיפולים עקב החמרה של הדלקת והתפשטותה גם לגידים סמוכים. האם יש כאן רשלנות של האורתופד הראשון שלא טרח אפילו לבדוק את הקרסול בדיקה פשוטה?

30/11/2001 | 17:02 | מאת: ש.י. עו"ד

ודאי שללא בדיקה האורטופד ראשון לא יכול לבצע אבחנה, ואם כך זו רשלנות, ואם הדלקת היתה עוד קודם זו ודאי רשלנות. השאלה אם זה המשך הפגיעה של תאונת הדרכים. אם כן, אין אפשרות לתבוע את הרופא בתביעה אזרחית כי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קיים "ייחוד עילה", ונזק שנגרם כתוצאה מתאונת דרכים, אפילו הורחב והוחמר על ידי רשלנות של גורם שלישי, ניתן לתבוע את כולו רק על חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. לעומת זאת אני ממליץ מדרבן להתלונן, בצרוף תעוד מתאים, לרשות הממונה על הרופא - הנהלת קופת חולים, הנהלת בית החולים וכו', ולא להרפות עד שלא מקבלים תשובה עינינית. כך לפחות אם יהיו תלונות רבות נגד הרופא, או שהוא יתחיל לבדוק, או שינקטו נגדו פעם צעדים כלשהם. החלמה מהירה.

30/11/2001 | 19:16 | מאת: תמי

תודה לתשובתך. תאונת הדרכים מוכרת כתאונת עבודה בביטוח לאומי. האם זה משנה את הסטטוס? תמי.