דחיית או אי ביצוע ניתוח דלף (שנט)

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

26/11/2001 | 20:50 | מאת: מתנדבת שירות לאומי

אני משרתת במוסד לפגועי מוח בו לכמה ילדים יש הידרוצפלוס שלא טופל או טופל מאוחר מדי לאחר התרחבות הגולגולת. רוב הילדים האלה נולדו וטופלו בבית חולים מסויים שדחה או לא חשב לנכון לבצע ניתוח שנט, בעוד ילדים שנולדו בבי"ח אחרים עם הידרוצפלוס טופלו ומימדי ראשם נורמליים היום. אני יודעת שאני עושה הכללה גסה, ועדיין לא בדקו את העניין באופן סטטיסטי אבל האם יש סיכוי שהורי הילדים יקבלו פיצויים מבית החולים?

30/11/2001 | 16:54 | מאת: ש.י. עו"ד

כן, לאחר יעוץ עם נוירוכירורג נראה כי חובה היה לבצע ניתוח שנט. דבר זה ידוע בספרות הרפואית כבר מזה שנים רבות. בהצלחה בשירות.