טעות במינון של תרופה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

13/11/2001 | 02:10 | מאת: יוסי

בני מקבל באופן קבוע תרופה בשם פנטואין.לפני מספר חודשים כשבאתי לקבל את התרופה נתנה לי הרוקחת תרופה בשם דלנטין ואמרה לי שזוהי אותה תרופה . בבדיקה שעשיתי גיליתי לתדהמתי כי הריכוז של התרופה הזו הוא פי 4 . לאחר שהפניתי את תשומת לב הרוקחת היא חזרה אליי אחרי יום בבהלה ואמרה לי לקחת רבע מכמות התרופה. לאחר מספר חודשים פתאום חזרה תרופת פנטואיןעם ריכוז קטן יותר ושוב הרוקחת לא יידעה אותי כי עליי לשנות את המינון. האם ניתן לתבוע על רשלנות רפואית? האם חייב להיות נזק מוכח לפני התביעה?

13/11/2001 | 19:53 | מאת: אלון

לדעתי האישית, לא מתור כעו"ד אלא כמי שמתיימר להיות כזה, אני לא חושב שעליך לחשוב על תביעה אלא על זכות הציבור לדעת על מקרה זה ולפיכך אני חושב כי עליך ליידע אם הממונים עליה, תוך כדי מתן הפרטים הנוגעים בדבר. לדעתי אירוע זה הוא חמור, אף על פי שאיני יודע מה הסכנה התמונה במנת יתר של תרופה זו. בברכה

17/11/2001 | 01:29 | מאת: ש.י. עו"ד

כדי לתבוע פיצויים צריך שיהיה נזק. אבל בהחלט אפשר וראוי להתלונן כי השנות הדברים מראה על בעיה בסיסית של תפקוד בית המרקחת בו מדובר.