שאלת המשך

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

11/11/2001 | 23:36 | מאת: יוסי

בעמוד 22 שאלתי שאלת המשך ביום 5.11.01 וטרם קיבלתי תשובה בנושא טעות בניתוח גסטרוסטומי הודה לכם עם תתיחסו לשאלה

17/11/2001 | 11:18 | מאת:

יוסי שלום, אנא חזור על שאלתך ואנסה להשיב.

17/11/2001 | 22:10 | מאת: יוסי

הבן שלי עבר ניתוח גסטרוסטומי שהיו אמורים להכניס לו צינורית לקיבה לצורך הזנה ישירה. בטעות בזמן החדרת הצינורית לקיבה העבירו את הצינורית גם דרך המעיים (עשו חור כניסה וחור יציאה). הטעות הזו נתגלתה רק לאחר כשנה כאשר הוציאו את הצינורית על מנת להחליפה בכפתור גסטרוסטומי. ובעקבות זיהום קשה בחלל הבטן עקב דליפת ההפרשות מהמעיים לחלל הבטן. בעקבות זאת בוצע בילד ניתוח חירום לסתימת החורים במעיים. כתוצאה מהניתוח ניגרמות לילד מידי פעם הידבקויות במעיים הגורמות לחסימות מעיים. מאז הילד עבר כבר 4 ניתוחים לפתיחת חסימות מעיים ובניתוח האחרון אף נאלצו לעשות לו מעקף כיון שלא היצליחו לפתוח את החסימה. שאלתי מה ניתן ולדרוש עקב הרשלנות שגרמה לכל המצב הזה