נתוחי לאסיק ורשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

29/10/2001 | 18:28 | מאת: גיא

לעו"ד דייויס שלום רב, רציתי לישאול אך בעבר הסתימו בבתי-המשפט בישראל תביעות בגין רשלנות רפואית בשל ניתוחי לאסיק ולגבי ניתוחי יהלום. הכונה שלי בעיקר לגבי מקרים שהניתוחים גרמו לסיבוכים קשים !!!!!! בעיניים כגון אובדן של חלק מכושר הראייה (בלי שניתן לשפר את הראייה באמצעות משקפיים או בניתוח נוסף קרי פגיעה בלתי הפיכה בכושר הראייה). נוסף לכך האם תוכל להפנות אותי באמצעות קישור לפסקי דין בנושא זה. דבר שני אני אוסף מידע לגבי ניתוח לאסיק זה חודשים רבים. באמצעי התקשורת יש פרסומות למכונים שעוסקים בנושא זה בסגנון: "ללא סיכונים ללא סיבוכים" וכולי. העובדות כמובן אחרות בכל ניתוח יש סיכון ואפילו הרופאים המנתחים נתוחי לאסיק מודים בכך . האם לא מדובר בהטעית הציבור?? ועוד לגבי נתונים רפואים ולגבי ניתוח שלעיתים נדירות יכול ליפגוע פגיעה קשה בראייה. האם זה בכלל חוקי להציג את הדברים בצורה כזואות??? והאם אנשים שנפגעו מנתוחי לאסיק לא הציגו את הפרסומות הנ"ל כהוכחה למה שהובטח להם?? בתודה ,גיא

29/10/2001 | 22:00 | מאת:

גיא שלום, אינני מכיר בפסק דין בערכאות הגבוהות שעסק ישירות בנושא ניתוח לאסיק, יתכן שיש פסקי דין בנושא שלא פורסמו. מכל מקום אני מייצג כיום אדם שניזוק בניתוח לאסיק, ואחת השעילות העיקריות היא שאלת ההסכמה מדעת. ברור שיש קושי עם ההמכונים העוסקים בפירסום ושיווק טיפולים רפואיים. לאחרונה ניתן פסק דין בבית משפט השלום בת"א אשר חייב מכון לקוסמטיקה באחריות לנזק לאחר שפירסם הבטחה לתוצאות הניתוח וטיפל בנפגע שלא באמצעות רופא.

29/10/2001 | 22:16 | מאת: גיא

לעו"ד דייויס, ראשית תודה על התשובה המהירה. האם העובדה שאתה לא מכיר פסקי דין בערכאות גבוהות אומר שהרוב המכריע של המטופלים בניתוח הלאסיק מרוצה מתוצאות הטיפול??, או לפחות בריאות העיניים שלו לא ניפגעה בשל הניתוח, הוא שפשוט הטפסים שהמנותחים חותמים עלהם לפני הניתוח (שבהם רשומות כל מיני סיבוכים ותופעות לוואי) גורמים לכך שלמנותחים שניפגעו בשל הניתוח לא יהיה "קייס" בבתי המשפט???? בתודה , גיא

20/11/2001 | 06:23 | מאת: צחי

יוני שלום, גם אני מייצג מטופל שנותח בשיטת הלסיק אשמח להחליף איתך מידע בנושא זה צחי חשן

20/11/2001 | 06:25 | מאת: צחי

יוני שלום אשמח להחליף איתך מידע , שכן יש לנו מקרה דומה צחי חשן